Siv tror ikke Baharehs opplevelser stemmer

Bahareh Letnes og Per Sandberg freser mot fordommene på Frp-landsmøtet. Partileder Siv Jensen synes saken er lei.

SISTE: Bahareh Letnes og Per Sandberg er på Frp's landsmøte denne helgen. Video/reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): - Jeg trives ikke her. Dette er min første gang på Frp's landsmøte, og det blir også min siste gang, fortalte Bahareh Letnes til Dagbladet tidligere i dag.

Per Sandbergs kjæreste mener det er finnes sterke fordommer mot henne og Sandberg i gangene på Frp-landsmøtet. Per Sandberg er enig:

- Vi har møtt mye fordommer fordi jeg har vært nestleder i Frp og plutselig finner meg en kjæreste som er fra Iran. Og de fordommene føler vi absolutt på her på landsmøtet også, sier han.

Siv tror ikke det stemmer

Frp-leder Siv Jensen ga selv en klem til Bahareh Letnes i hotellbaren på Gardermoen i går kveld.

Men Jensen tror ikke oppfatningen til Letnes og Sandberg henger i hop med virkeligheten på landsmøtet.

- Da jeg møtte Bahareh i går ønsket jeg henne velkommen og ga henne en stor klem. Dersom hun ikke føler seg velkommen her, så er det leit, forteller Jensen til Dagbladet.

- Hun og Sandberg sier de opplever fordommer fra mange på landsmøtet ditt?

- Ja vel. Hvis de føler det er sånn her på landsmøtet, så synes jeg det er leit, svarer Jensen.

- Tror du det stemmer?

- Nei, svarer Frp-lederen.

- Kan det være hun føler på noe som ikke stemmer?

- Kanskje. Men hun må få føle det hun føler.

Fordommer og filmcrew

Per Sandberg og Bahareh Letnes følges av et filmcrew på fire mennesker mens de er på landsmøtet. Sandberg gikk av som Frp-nestleder og fiskeriminister kort tid etter forholdet hans til Letnes ble kjent i fjor sommer. Da hadde Sandberg vært i partiledelsen i over elleve år.

- Det er klart vi føler på fordommer. Det har vi følt på siden 2018. Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier trodd det fantes så mye fordommer i Norge, særlig blant den voksne befolkningen.

- Også her i ditt eget parti?

- Ja, ja, svarer Sandberg.

Han har nå ferdig med sin karantenetid, og sammen med kjæresten satser Sandberg på å drive med handel mellom Iran og Norge.

- Vi har det veldig bra. Men har vært hektisk med omfattende reise- og møtevirksomhet den siste tida. Og vi har vært gjennom et kompetanseløft når det gjelder internasjonal handel og politikk, forteller Sandberg til Dagbladet på landsmøtet.