Siv vant første runde

Siv Jensen fikk gode råd fra mamma mellom slagene med Jens Stoltenberg. Det hjalp åpenbart. Ifølge Dagbladets panel vant Siv klart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld møttes statsminister Jens Stoltenberg og kommende Frp-leder Siv Jensen for aller første gang til duell etter valget.

- Vi skal inn i regjering på et eller annet vis, også kan du få dømme oss etterpå, sa Siv til Jens like før tv-lampene gikk i svart.

Dagbladets ekspertpanel ikke i tvil: Frp\'s påtroppende leder tok seieren i begge duellene med statsministeren. Og i pausen mellom Tv2 og NRK fikk Siv gode råd fra blant andre mamma på telefon.

- Jeg snakket med min mor.  
-Hva sa hun?
- Hun ga meg gode råd. Mer vil jeg ikke fortelle, smilte Jensen.

Som Gro og Kåre

Under Frp\'s landsstyremøte sist helg yppet Siv til strid. Og Jens sa ja. - Disse to er like flinke til å få fram forskjellene i politikken som Kåre og Gro var i sin tid. Det gjør norsk politikk godt, sier Hans Geelmuyden til Dagbladet. - Kjære Jens, nå snakker du mot bedre vitende, sa Siv etter at Jens hadde fortalt seerne hvordan Frp gir mindre til de svakeste i landet. - Alt jeg sier er riktig. Det må du slutte å arrestere meg på, sa Jens da det gikk som hetest for seg i studio hos Tabloids Pål T. Jørgensen.

Fornøyd Carl I. Hagen

Plutselig var det valgkamp igjen. Sånn like etter valget. Problemet til Jens er at Siv er blitt nesten like stor som ham selv. Omtrent hver tredje nordmann kan tenke seg å stemme Frp ved neste valg. Da Dagbladet ringte Carl I. Hagen var han åpenbart god fornøyd med Siv Jensen etter den første runden i studio hos Pål T. Jørgensen: - Ja, hun virket selvsagt nervøs, men var smilende og blid. Hun var god, sier han.

Ekspertenes dom: 

Hans Geelmuyden, PR-rådgiver:

 KAMPHANER I STØTET:  Statsminister Jens Stoltenberg og Frp´s nestformann, Siv Jensen, møttes til debatt i "alle kanaler" i går. Begge var på offensiven, og begge fikk gode skussmål av kommentatorer da det hele var over. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
KAMPHANER I STØTET: Statsminister Jens Stoltenberg og Frp´s nestformann, Siv Jensen, møttes til debatt i "alle kanaler" i går. Begge var på offensiven, og begge fikk gode skussmål av kommentatorer da det hele var over. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

1) Begge meget gode. Det var interessant å se hvordan Siv snakket til Jens og ikke til statsministeren. På den måten jevnet hun ut forskjellen mellom de to. Og hun er ikke blitt partileder engang. Slik ble hun Jens\' likemann.

2) Fem til Siv. Fem til Jens i NRK og tre i TV2

3) Jens var dårligst på integrasjonpolitikken. Der mistet han gløden.

4) Siv var svakest da hun sa at Jens snakket usant. Da fikk han billige poeng.

Karl Fredrik Tangen, høyskolelektor ved Oslo Markedshøyskole:

1) Siv gjorde det best. Hun klarte å gjøre jobben med å styrke inntrykket av at Frp er et godt parti, sikret Frp\'s nåværende velgere og ga samtidig inntrykket av at det er et parti for flere.

2) Siv fem. Jens får tre.

3) Jens var dårligst på gjøre kritikken av Frp troverdig.

4) Siv terget Jens, men hun fant ikke noen svakheter. Hun greide ikke å viste til noe som er grunn nok til å bytte han ut med henne.

Martine Aurdal. debattredaktør og feminist:

1) Siv Jensen. Hun snakket til forbrukerne: pasientene, foreldrene, bilistene og pasientene, som hun åpenbart hadde større tillit til enn Jens.

2) Fem til begge.

3) Han er for dårlig på å snakke enkelt. Han snakker lenge om gangen.

4) Jeg tror fremdeles ikke på henne. Jeg ville kanskje ikke gjort det uansett. Hun blir for enkel.

Lars Erik Grønntun, administrerende direktør i pr-byrået Gambit.

1) Debatten var ganske jevn og litt tam. Statsministeren var på ingen måte suveren. Det var en veldig god start for Siv. Hun var heller ikke suveren, men det er det ingen som vil forvente av henne. Hun er utfordreren og kom relativt sett bedre ut av det.

2) Fem-fire, til Sivs fordel.

3) Dårlig på å forklare regjeringens egen politikk.

4) Siv terget Jens, men fant ikke noen svakheter. Hun viste ikke noe som var grunn til å bytte ut Jens med Siv.

Erna Solberg, stortingsrepresentant og Høyres leder:

1) De er flinke politikere begge to. En litt ensidig debatt av bruk av penger og hvem som har de beste løsningene innen det offentlige.

2) Jeg vil ikke kåre vinner eller taper i dette.

3) Jeg er enig med Jens i at Frp\'s politikk er en utfordring for renta.

4) Jeg er enig med Siv når hun snakker om valgfrihet.

Hege Skjeie, statsviter:

1) Begge er stjernemateriale. Holder likevel en liten knapp på Jens. Hadde stor

tyngde og var ikke i forsvarsposisjon en eneste gang og skjulte angrepene i smil, nikk og skryt av en smart og klok politisk motstander.

2) Seks til Jens og fem til Siv.

5) Han var svakest på innvandring. Ikke fordi han ikke hadde fornuftige ting å si, Ap ser ut til å ha funnet fram til et nokså sikkert balansepunkt her. Rettigheter og plikter virker trygt. Men Siv er dreven på innvandring.

7) Pensjon.

EKSPERT: Hans Geelmuyden mener Siv Jensen jevnet ut forskjellen mellom de to.