Siv vil ha Svenn

Lederen i nominasjonskomiteen i Oslo Frp, Siv Jensen, mener varaordfører Svenn Kristiansen er bedre egnet som partiets byrådslederkandidat enn Einar Lonstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frp-leder Carl I. Hagen støtter Siv Jensens klargjøring og gir dermed helgas årsmøte i Oslo Frp klar beskjed om hvilket valgresultat partilederen ønsker. Carl I. Hagen har hele tida støttet Svenn Kristiansen som byrådslederkandidat. Frp-lederen gjør det helt klart at det vil være en fordel for årsmøtet i Oslo Frp om Siv Jensen klargjør hvilken vurdering hun har av listetoppkandidatene, avhengig av om hun uttaler seg som privatperson eller leder i nominasjonskomiteen.

- Det bør komme fram dersom lederens egne oppfatninger avviker fra komitéinnstillingen, sier Carl I Hagen.

Dermed er det klart at partilederen nå legger fullt trykk på for å få valgt sin favoritt.

Foran helgas årsmøte i Oslo Frp foreligger det to ulike forslag til partiets kommunevalgsliste. Nominasjonskomiteen under ledelse av Siv Jensen har foreslått Oslo-formann Einar Lonstad som partiets byrådslederkandidat og Svenn Kristiansen som ordførerkandidat.

En alternativ liste - lagt fram av de to krigsveteranene Hakon Lunde og Sverre Sunde - har Svenn Kristiansen som listetopp og byrådslederkandidat og Margaret Eckbo som ordførerkandidat. På denne listen er Lonstad skjøvet ned på 66. plass.

Lunken

I sin presentasjon av nominasjonskomiteens forslag, har Siv Jensen hele tida understreket at komiteens jobb har vært å sy sammen de ulike inspillene fra alle lokallagene.

- Nominasjonskomiteens oppgave var å lage et listegrunnlag for årsmøtet, ikke å være en styrende junta i lukkede rom. Etter at alle tilbakemeldingene fra lokallagene var inne, var bildet så tydelig at jeg ikke fant noen grunn for å presentere en liste i strid med de signalene som var kommet. Men min private oppfatning har hele tida vært at Svenn Kristiansen er bedre egnet som byrådslederkandidat enn Einar Lonstad, sier Siv Jensen.

Hun understreker at Lonstad skal ha en framtredende plass på kommunevalgslista og at hun vil støtte ham 100 prosent dersom han blir valgt som partiets byrådslederkandidat.

Stor tillit

- Lonstad er partiets formann, nyter stor tillit i lokallagene og har en fireårsperiode bak seg i bystyret. Innvandringspolitikk, hvor Lonstad har høy profil, er en av Oslo Frp's aller viktigste saker. Men et helhetlig parti må kunne presentere sin politikk også på områder som byutvikling, finansspørsmål, helse- og sosialpolitikk og ikke minst effektivisering og avbyråkratisering av kommunen, sier Siv Jensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer