SIER NEI: Frp-leder og finansminister Siv Jensen vil ikke prioritere kutt i formuesskatten foran skattelettelser for folk flest. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SIER NEI: Frp-leder og finansminister Siv Jensen vil ikke prioritere kutt i formuesskatten foran skattelettelser for folk flest. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Siv vil ikke prioritere kutt i formuesskatten

Finansminister Siv Jensen (Frp) lover at partiet vil prioritere skattelettelser til folk flest foran ytterligere kutt i formuesskatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vil prioritere å fjerne eiendomsskatten, gjøre betydelige reduksjoner i inntektsskatten og lavere avgifter. Dette er viktigere for Frp enn å kutte i formuesskatten, som debatten så langt i valgkampen har dreid seg mest om, sier Jensen til VG.

Men Frp-lederen understreker at partiet fortsatt er motstandere av formuesskatten.

– Vi kommer ikke til å motsette oss nye lettelser i formuesskatten. Vi skulle helst ha fjernet hele den skatten. Men politikk er også prioriteringer, og formuesskatten står ikke øverst på vår liste, sier partilederen.

I tillegg til å fjerne eiendomsskatten, vil finansministeren også prioritere å senke personskatten og senke bilavgiftene.

En oversikt regjeringen har utarbeidet, viser at dersom Høyre får fjernet formuesskatten på såkalt arbeidende kapital – kapital investert i blant annet maskiner og utstyr som bidrar til verdiskapning – vil det innebære at de 4.300 rikeste i landet vil stikke av med halvparten av skattekuttet på 7,5 milliarder kroner.

(NTB)