Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv ville ha inn begge nestlederne

Terje Søviknes' comeback styrker Frps posisjon ved at hele ledertrioen nå er en del av regjeringen.

LEDERTRIOEN: Terje Søviknes´ inntreden i regjeringen kom etter ønske fra Siv Jensen, som vil ha hele ledertrioen representert i regjeringen. Her avbildet sammen med Sylvi Listhaug etter Frps ekstraordinære landsstyremøte i august under bompengekonflikten.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LEDERTRIOEN: Terje Søviknes´ inntreden i regjeringen kom etter ønske fra Siv Jensen, som vil ha hele ledertrioen representert i regjeringen. Her avbildet sammen med Sylvi Listhaug etter Frps ekstraordinære landsstyremøte i august under bompengekonflikten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ser fram til å jobbe sammen med den nye olje- og energiministeren og eldre- og folkehelseministeren. De to er partiets nestledere og både Sylvi og Terje bringer med seg mye erfaring inn i regjeringen, sier partileder Siv Jensen.

Statsminister Erna Solberg opplyste på pressekonferansen at endringene (også) er motivert av at Frp ønsket begge sine nestledere i regjering.

To av tre

Helt siden Erna Solberg etablerte regjeringen i 2013, har statsministeren hatt sine to nestledere, Jan Tore Sanner og Bent Høie, ved sin side.

Siv Jensen hadde de første fem åra med seg nestleder Ketil Solvik-Olsen i regjeringen, og nestleder Per Sandberg fra desember 2015 til august 2018.

Etter at Sylvi Listhaug overtok som nestleder etter Per Sandberg, og kom inn som eldreminister i år, har Frp hatt to fra ledertrioen i regjeringen.

Nå er altså Frp-ledelsen fulltallig igjen, mens KrF og Venstre har to av tre representert i regjeringen. Henholdsvis Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, og Trine Skei Grande og Ola Elvestuen.

Gleder seg

Terje Søviknes (50) ble valgt til ny nestleder under vårens Frp-landsmøte, tjue år etter at han hadde samme rolle og var regnet som Carl I. Hagens kronprins.

- Som ordfører gjennom nesten 20 år har jeg jobbet mye med eldreomsorg. Etter mitt syn kan du måle kvaliteten i et samfunn på hvordan vi behandler våre eldre. Det handler om respekt, nødvendige omsorgstjenester og en aktiv hverdag – hele livet. Jeg gleder meg nå til å jobbe med å gi våre eldre en varm, verdig og valgfri eldreomsorg. Dette har alltid vært en kjernesak for Frp, sier Terje Søviknes.

Tapte ordførervalget

Han satt som olje- og energiminister i halvannet år, fram til august 2018. Da var planen å vinne høstens ordførervalg i nye Bjørnafjorden kommune. Frp ble største parti, men trengte støtte fra minst et annet parti i tillegg til Høyre for å få flertall. Det fikk ikke Frp.

- Jeg er selvsagt skuffet på vegne av en tredel av bjørnafjordingene som stemte på Frp, uttalte Terje Søviknes til BT.

På spørsmål om hva han nå skulle gjøre, svarte Søviknes:

- Det har jeg ikke ofret en kalori på å tenke på. Det eneste som har vært på horisonten, har vært å vinne valget. Nå ble det ikke slik, og da får vi se hvilke andre muligheter som åpner seg, opplyste Terje Søviknes til BT i september.

Tre måneder seinere returnerer han til Oslo som eldre- og folkehelseminister.

Kjell-Børge Freiberg (48), som overtok som statsråd i Olje- og energidepartementet etter Søviknes, går nå tilbake til jobben som stortingsrepresentant for Nordland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media