Nasjonal transportplan ble lagt fram i dag:

Sivertsen (Ap): - Lite nytt og lite konkret

Regjeringen orienterte i dag om planene i nasjonal transportplan. Arbeiderpartiet reagerer på at det er mange ubesvarte spørsmål. 

STOR USIKKERHET: Arbeiderpartiet mener det er stor usikkerhet rundt nasjonal transportplan som ble lagt fram i dag, med mange ubesvarte spørsmål.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STOR USIKKERHET: Arbeiderpartiet mener det er stor usikkerhet rundt nasjonal transportplan som ble lagt fram i dag, med mange ubesvarte spørsmål. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Hensikten er åpenbart at regjeringen og samarbeidspartiene ønsker å fremstå som mest mulig offensiv. Men fortsatt så hefter det stor usikkerhet ved hvor mye prosjektene vil koste og hvordan det skal finansieres. Ikke minst om når det skal stå ferdig. Det må regjeringen svare på når de legger fram hele NTPen og er ferdig med å strø godteribitene utover landet i små porsjoner, sier Arbeiderpartiets transportpolitiske talsperson, Eirik Sivertsen til Dagbladet, etter at nasjonal transportplan ble lagt fram av regjeringen torsdag.

Regjeringen orienterte om nasjonal transportplan (NTP) på Oslo S torsdag formiddag, nærmere bestemt ved rulletrappen ned til spor 19. Partilederne fra de fire partiene - Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, samt samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) deltok.

Det som kom fram var at NTP har en ramme på tusen milliarder kroner. Regjeringen lover et kraftig løft for jernbane og vei, og sa blant annet at det er behov for ny nasjonal togtunnel under Oslo.

- Jeg tenker at det som ble lagt fram var lite nytt og lite konkret. Det var oppsiktsvekkende mange spørsmål regjeringen og samarbeidspartiene ikke var i stand til å svare på, når de forsøker å legge fram en så stor jernbanesatsing, mener Sivertsen (Ap).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer