Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sivil afghaner døde av norsk vådeskudd

Drept i Faryab-provinsen.

DØDE: To sivile afghanere som jobbet med vedlikehold på stedet, ble truffet av splinter fra en granatkaster som ved en feil gikk av i dag. En mistet livet og en ble lettere skadd. Her bæres den skadde inn på norske feltsykehuset i Maimana. Foto: Forsvaret
DØDE: To sivile afghanere som jobbet med vedlikehold på stedet, ble truffet av splinter fra en granatkaster som ved en feil gikk av i dag. En mistet livet og en ble lettere skadd. Her bæres den skadde inn på norske feltsykehuset i Maimana. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sivil afghaner mistet livet da en grantatkaster ved en feil gikk av i Faryab-provinsen i formiddag, opplyser Forsvaret.

Ulykken skjedde mens de norske soldatene var på et rutinemessig besøk på den afghanske politistasjonen i Almar-distriktet - 20 kilometer vest for den norske leiren i Maimana.

- Det var under klargjøring av en granatkaster på kjøretøy inne i leiren til det afghanske politihovedkvarteret at en granaten gikk av ved en feil, opplyser kommunikasjonssjef Petter Lindqvist til Dagbladet. 

To truffet To sivile afghanere som jobbet med vedlikehold på stedet, ble truffet av splinter fra granaten

- De norske soldatene iverksatte umiddelbart livreddende førstehjelp og tilkalte medisinske evakueringshelikoptre, men en av afghanerne døde dessverre av vådeskuddet, opplyser Lindqvist. 

Den andre slapp fra det med lettere skader og ble evakuert med helikopter til behandling ved det norske feltsykehuset i Maimana.

De to afghanerne jobbet for et rørleggerfirma i Maimana. 

- Deres familier vil bli fulgt opp. Så vidt jeg vet bor disse i Mamimana. Vi følger også opp de berørte norske soldatene som er sterkt preget av dette, sier Lindqvist. 

Etterforskes Saken vil bli etterforsket av norsk militærpoliti i samarbeid med afghansk politi.

- Kan det bli aktuelt med noen straffereaksjoner overfor de norske soldatene?

- Det er det alt for tidlig å si noe om.

Ulykker som denne er svært sjeldne, ifølge kommunikasjonssjefen.

- Fra tid til annen så hender det at det går av et vådeskudd, men så vidt jeg bekjent har vi ikke hatt noen vådeskuddulykker av så alvorlig karakter. For nærmere to år siden hadde vi derimot en episode da en norske soldater tok feil og drepte en sivil afghaner, påpeker Lindqvist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media