Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sivil kultur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En egenmelding. Det er alt som skal til for få avtjene siviltjeneste fra neste år. En klar avdramatisering av det å nekte militærtjeneste. På denne bakgrunn virker det helt underlig at Stortinget har bedt regjeringen innskjerpe hvor vernepliktige kan avtjene sin siviltjeneste. Tjenesten skal være fredsbevarende eller vernerelevant, og det er den ikke i kultur, media og forskning. En håpløst smal og gammeldags definisjon.
  • Kulturlivet har i stor grad basert seg på sivilarbeidere. Det er en form for tjeneste som er nyttig både for ungdommene og for samfunnet. SV begrunner innstrammingen med frykten for arbeidsledighet, men det er jo helt urealistisk å tro at dette er jobber som ellers ville blitt besatt av vanlige ansatte. Kultursektoren trenger sårt den rimelige håndsrekningen som sivilarbeiderne representerer. En fiks idé hos noen stortingsrepresentanter bør ikke ramme kulturlivet.