Sivilbefolkningen tyr til pil og bue for å forsvare seg

Mot Herrens frigjøringshær.

HERJER I FIRE LAND: Herrens frigjøringshær dreper, voldtar og kidnapper barn i flere sentralafrikanske land. I et desperat forsøk på å beskytte seg, har nå flere kongolesere laget pil og bue og geværer. Foto: Scanpix
HERJER I FIRE LAND: Herrens frigjøringshær dreper, voldtar og kidnapper barn i flere sentralafrikanske land. I et desperat forsøk på å beskytte seg, har nå flere kongolesere laget pil og bue og geværer. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): FNs sikkerhetsråd oppfordrer Herrens frigjøringshær til å legge ned våpnene og etterfølge fredsavtalen fra i fjor, melder AFP.

Herrens frigjøringshær, som opprinnelig var en ugandisk opprørsgruppe, opererer nå først og fremst fra Kongo. I tillegg herjer de også i nabolandene Sudan og Den sentralafrikanske republikk.

- Vi er svært bekymret over at Herrens frigjøringshær ikke har fulgt våre tidligere formaninger om å stanse angrepene og rekrutteringen av barn, og løslate alle kvinner, barn og ikke-stridende, heter det i erklæringen.

Erklæringen er imidlertid ikke bindende.

Frykter nye angrepI mens fortsetter de groteske angrepene på sivilbefolkningen. FNs flyktningeråd (UNHCR) melder om nye angrep på landsbyer øst i Kongo.

- Kollegaene våre fikk sjokk da de så de overlevende landsbyboerne i Duru, som fortalte at de ugandiske rebellene raidet landsbyen på mandag og tirsdag, drepte fire personer, skadet en fire år gammel jente og kidnappet en ni år gammel gutt, forteller Andrej Mahecic ved UNHCR til Voice of America.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer