Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sivile bortført sør i Filippinene

65 personer kidnappet sør i landet.

57 DREPT: En demonstrant protesterer mot innføringen av unntakstilstand i Maguindanao-provinsen sør i Filippinene. Uroen i de sørlige delene av landet fortsetter, og torsdag ble det kjent at væpnede menn har bortført 65 sivile fra en landsby i provinsen Agusan del Sur på øya Mindanao. For to og en halv uke siden ble minst 57 mennesker drept i en massakre i den sørfilippinske Maguindanao-provinsen Foto: REUTERS / Romeo Ranao / SCANPIX
57 DREPT: En demonstrant protesterer mot innføringen av unntakstilstand i Maguindanao-provinsen sør i Filippinene. Uroen i de sørlige delene av landet fortsetter, og torsdag ble det kjent at væpnede menn har bortført 65 sivile fra en landsby i provinsen Agusan del Sur på øya Mindanao. For to og en halv uke siden ble minst 57 mennesker drept i en massakre i den sørfilippinske Maguindanao-provinsen Foto: REUTERS / Romeo Ranao / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Væpnede menn har bortført 65 personer sør i Filippinene.
De ble kidnappet i et område der det pågår et kommunistisk opprør, sier en talsmann for regjeringshæren i Manila.

Talsmannen Michelle Anayron sa torsdag til nyhetsbyrået AFP at de 65 bortførte er innbyggere i en landsby i provinsen Agusan del Sur på øya Mindanao.

Han verken bekreftet eller avkreftet at kidnapperne var medlemmer av kommunistgeriljaen Folkets nye hær.

Politiet på Filippinene får hard kritikk for ikke å ha forhindret tyveri av våpen som ble beslaglagt etter massakren i Maguindanao-provinsen sør i landet 23. november.

Minst 57 mennesker ble drept i dette blodbadet.

Politifolk var mer opptatt av å ta bilder av stjernejournalisten Julius Babao, enn av å bevokte våpenlageret.

Babao poserte som filmhelten Rambo med et maskingevær beslaglagt fra en privat militsgruppe, ble det hevdet i dag.

Filippinske myndigheter har siktet Andal Ampatuan junior, sønn av guvernøren i Maguindanao, for drap etter massakren for vel to uker siden.

Guvernørsønnen mistenkes for å la ledet en militsgruppe som bortførte og drepte minst 57 sivile.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media