- Sivile drept i amerikansk angrep i Syria

Menneskerettighetsorganisasjon vil granske om det har skjedd brudd på krigens regler.

DEMONSTRERER: Syrere demonstrerer mot de amerikansk-ledede flyangrepene mot IS, som de mener treffer andre opprørsgrupper i Syria og sivile. Foto: Stringer / REUTERS / NTB Scanpix
DEMONSTRERER: Syrere demonstrerer mot de amerikansk-ledede flyangrepene mot IS, som de mener treffer andre opprørsgrupper i Syria og sivile. Foto: Stringer / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge den New York-baserte menneskerettighets-organisasjonen Human Right Watch (HRW) ble de sju sivile drept nordvest i Syria tidligere denne uken. Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har også meldt om sivile drap senest lørdag, men dette dreier seg om et annet nordøst i Syria.

Human Right Watch etterlyser nå en gransking av hvorvidt krigens regler er brutt.

Motstridende meldinger Talsmann for Pentagon i USA, kontreadmiral John Kirby, sa torsdag at det amerikanske militæret ikke har noen troverdige opplysninger om at sivile har blitt drept i angrepene.

Human Right Watch har imidlertid siterte tre innbyggere i den syriske landsbyen Kafr Deryan i Idlib-provinsen på at raketter drepte minst to menn, to kvinner og fem barn i morgentimene torsdag.

Menneskerettighetsorganisasjonen viser samtidig til ubekreftet informasjon om at de to mennene kan ha vært medlemmer av opprørsgruppen Al-Nusra-fronten, som har erklært seg som en del av al-Qaida. Videoopptak fra angrepene stadfester vitneutsagnene om at sivile ble drept av amerikanskproduserte Tomahawk-raketter, ifølge HRW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer