Sivile nordmenn ute av Sierra Leone.

Alle sivile nordmenn er nå fraktet ut av Sierra Leone. Men én nordmann er blant gislene som holdes av opprørsfronten i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norske sivile personer er nå evakuert til Conakry i Guinea, opplyser Steinar Sørlie i Flyktningerådet til TV2-nyhetene. - Én nordmann er fortsatt blant de FN-ansatte som holdes som gissel.

500 FN-ansatte skal holdes som gisler av Revolutionary Unit Front, og nordmannen Knut Gjellestad er blant disse gislene.

To norske politifolk og tre norske FN-observatørene skal også inntil videre bli i landet, melder NTB. Også Røde Kors sin representant Reidar Thorvaldsen har valgt å bli i landet.

- Det ser ut til at situasjonen har endret seg litt de siste timene, sier Thorvaldsen til NRK Dagsrevyen i ettermiddag.

Tre personer ble drept og 20 såret under skyting utenfor hjemmet til opprørsleder Foday Sankoh i Sierra Leone tidligere i dag, og en britisk styrke på 250 fallskjermsoldater er kommet til Sierra Leone for å bistå med å evakuere britiske borgere hvis situasjonen blir verre.

Vestlige borgere og diplomater evakueres i dag fra landet, og ifølge NTB har Storbritannias ambassade begynt evakueringen av britiske borgere gjennom det lokale nettverket.