Sivile styrker banker demonstranter med køller

Amnesty krever gransking av «sjokkerende scener» i Iran.

BLIR BANKET MED KØLLER: Sivilkledde sikkerhetsstyrker slår løs på en iransk demonstrant i Teheran. Det er også blitt rapportert at styrkene har åpnet ild mot Mousavi-tilhengere, som mener president Mahmoud Ahmadinejad fusket til seg seier i valget. Nå krever Amnesty at iranske myndigheter gransker de brutale metodene benyttet for å undertrykke opposisjonen. Foto: AFP/SCANPIX
BLIR BANKET MED KØLLER: Sivilkledde sikkerhetsstyrker slår løs på en iransk demonstrant i Teheran. Det er også blitt rapportert at styrkene har åpnet ild mot Mousavi-tilhengere, som mener president Mahmoud Ahmadinejad fusket til seg seier i valget. Nå krever Amnesty at iranske myndigheter gransker de brutale metodene benyttet for å undertrykke opposisjonen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Er du i Iran eller kjenner noen som er der? Tips oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon +47 24 00 00 00. 

(Dagbladet): Iran gikk inn i sin andre natt med gatekamper mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, mens tusener sto på tak og balkonger i Teheran da mørket senket seg og ropte «Død over diktatoren», melder AP.

Nå krever Amnesty gransking av brudd på menneskerettigheter, etter at myndighetenes brutale metoder for å undertrykke demonstrantene avdekkes i stadig større grad.

- De sjokkerende scenene hvor sikkerhetsstyrkene tyr til vold må raskt bli etterforsket. De som er ansvarlige for menneskerettsbrudd må stilles til ansvar, sier visedirektør Hassiba Hadj Sahraoui i Amnestys program for Midtøsten og Nord-Afrika, melder NTB.

Slår løs med køllerPoliti, kledd i sivil slik at de kan infiltrere mengden, står i grupper og går løs på enkeltpersoner med køller. Andre videoopptak og fotografier viser uniformerte styrker som kjører gjennom folkemassene på motorsykker og slår tilfeldig.

Det rapporteres at politi har skutt mot demonstrantene. Et ukjent antall er arrestert, skadd og drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer