Sivilombudsmannen: - Ola Borten Moe har operert i strid med god forvaltningsskikk

Olje- og energiministeren får flengende kritikk for måten han har behandlet mastemotstandere i Sogn og Fjordane.

FÅR KRITIKK: Olje- og energiminister Ola Borten Moe får kritikk av sivilombudsmannen for deler av prosessen departementet har kjørt i mastesaken i Sogn og Fjordane. Likefullt godkjennes selve vedtaket Moe fattet, da han flyttet mastetraséen etter at en Sp-kollega klaget på den opprinnelige plasseringen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FÅR KRITIKK: Olje- og energiminister Ola Borten Moe får kritikk av sivilombudsmannen for deler av prosessen departementet har kjørt i mastesaken i Sogn og Fjordane. Likefullt godkjennes selve vedtaket Moe fattet, da han flyttet mastetraséen etter at en Sp-kollega klaget på den opprinnelige plasseringen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har måttet tåle mye kritikk for uryddig saksbehandling og påstander om kameraderi i forkant av byggingen av ei ny 420 KV kraftlinje - såkalte monstermaster - mellom Sogndal i Sogn og Fjordane til Ørskog i Møre og Romsdal.

Nå får han også et solid rapp over fingrene fra Stortingets ombudsmann, sivilombudsmann Arne Fliflet, som mener deler av prosessen statsråden har kjørt er i strid med god forvaltningsskikk.

LES HELE UTTALELSEN HER.

- Kan skape grobunn for mistillit I november i fjor omtalte TV 2 en påstått uryddig prosess rundt denne og flere endringer på 420 KV-linja, som går fra Sogndal i Sogn og Fjordane til Ørskog i Møre og Romsdal.

Som TV 2 har avslørt, er konsekvensen at Sp-erne har fått unnslippe monstermastene. De berørte som Dagbladet møtte i Eikefjord i januar, reagerte på dette. De mente også at de var blitt holdt utenfor saken.

Det gir ombudsmannen dem medhold i. I sin uttalelse skriver han at departementet fant grunn til å varsle de som hadde klaget på den opprinnelige traséen, om en befaring som skulle holdes i området. Grunneierne som endte opp med å få monstermastene tett på husene sine, ble ikke varslet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer