Sivilombudsmannen avslutter Ali Farah-saken

Retter ikke kritikk mot statsråder.

SIVILOMBUDSMANNEN ER FERDIG MED SAKEN: Her gir ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h.) Ali Farah (t.v.) en klem etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Ali Farah i ambulansesaken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
SIVILOMBUDSMANNEN ER FERDIG MED SAKEN: Her gir ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h.) Ali Farah (t.v.) en klem etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Ali Farah i ambulansesaken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sivilombudsmann Arne Fliflet avslutter ambulansesjåfør Erik Schjenkens klagesak mot fire statsråder uten å rette kritikk mot statsrådene for deres uttalelser om Ali Farah-saken.

Men Sivilombudsmannens avsluttende brev til Schjenken inneholder formuleringer som kan oppfattes som en forsiktig oppfordring til statsrådene om selv å korrigere uttalelser som Schjenken oppfattet som en forhåndsdom.

Schjenkens klage rettet seg mot uttalelser fra statsrådene Kristin Halvorsen (SV), Bjarne Håkon Hanssen (Ap), Sylvia Brustad (Ap) og tidligere statsråd Manuela Ramin-Osmundsen.

«Jeg er kommet til at det er vanskelig å rette kritikk på rettslig grunnlag mot de statsrådene som uttalte seg til media. Det vil være mest i samsvar med ytringsfrihetens idé - i lys av det som har skjedd i ettertid - å overlate til de statsråder som du har klaget på å trekke de konsekvenser som de i tilfelle måtte finne riktig», skriver Arne Fliflet.


(NTB)

AVSLUTTER ALI FARAH-SAKEN: Sivilombudsmann Arne Fliflet. Foto: Per Løchen/NTB/Scanpix
AVSLUTTER ALI FARAH-SAKEN: Sivilombudsmann Arne Fliflet. Foto: Per Løchen/NTB/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer