Sivilombudsmannen krever svar om regjeringens hemmelige kundelister

Har sendt brev til Statsministerens kontor og Landbruksdepartementet.

SIVILOMBUDSMANNEN KREVER SVAR: Siviliombudsmannen ber Statsministerens kontor og Landbruksdepartementet begrunne hemmeligholdet av de hemmelige kundelistene fra landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) og statssekretær Julie Brotdkorbs (H) fortid som kommunikasjonsrådgivere. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SIVILOMBUDSMANNEN KREVER SVAR: Siviliombudsmannen ber Statsministerens kontor og Landbruksdepartementet begrunne hemmeligholdet av de hemmelige kundelistene fra landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) og statssekretær Julie Brotdkorbs (H) fortid som kommunikasjonsrådgivere. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sivilombudsmannen har i dag sent brev til henholdsvis Statsministerens kontor (SMK) og Landbruksdepartementet om hemmeligholdet av statssekretær Julie Brodtkorbs (H) landbruksminister Sylvi Listhaugs tidligere RR-kunder.

Som Dagbladet har omtalt tidligere, gikk Listhaug direkte inn i regjering fra jobben som seniorrådgiver i First House, mens Brodtkorb noen uker før regjeringstiltredelsen hadde sagt opp jobben som administerende direktør i JKL Oslo. Begge lobby- og kommunikasjonsbyråene opererer med hemmelige kundelister.

I brevene ber Sivilombudsmannen SMK og Landbruksdepartementet redegjøre nærmere for begrunnelsen bak hemmeligholdet.    Sivilombudsmannen viser i begge brevene til at hemmeligholdet er begrunnet med at opplysningene er konkurransesensitive, og derfor taushetsbelagte.

I brevet til SMK heter det:

«Det er ikke gitt noen nærmere begrunnelse for hvorfor opplysningene i kundelistene anses som taushetsbelagte. SMK bes om å gi en utfyllende redegjørelse for hvorfor opplysningene i kundelistene anses som taushetsbelagte.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer