SSB-saken:

Sivilombudsmannen nekter for å ha gitt Siv Jensen støtte for hemmelighold av SSB-notatene

Departementet står fritt til å gi innsyn i notater fra møter med SSB dersom de selv vil, slår Sivilombudsmannen fast.

MEYER-MØTER: Tidligere SSB-direktør Christine Meyer hadde flere møter med Finansdepartementet, som nekter å gi allmennheten dokumentene som forteller hva som skjedde der. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
MEYER-MØTER: Tidligere SSB-direktør Christine Meyer hadde flere møter med Finansdepartementet, som nekter å gi allmennheten dokumentene som forteller hva som skjedde der. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva skjedde egentlig mellom den avgåtte SSB-direktøren Christine Meyer og Finansdepartementet? Tre møtereferater kan gi svaret.

Men departementet nekter fortsatt innsyn. Dermed får ikke allmennheten dokumenterte svar på hva som faktisk skjedde der.

I helga rykket SVs Torgeir Knag Fylkesnes ut og kritiserte hemmeligholdet. Han har fått lese notatene som medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Den eneste grunnen til at de har blitt holdt unna offentligheten, er at departementet ikke vil vise innholdet i dem, sa Fylkenes til Dagens Næringsliv søndag. Som svar på kritikken uttalte kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen i Finansdepartementet:

– Både i dialogen med komiteen og Sivilombudsmannen har vi forklart grundig hvorfor vi unntar notatene fra offentlighet. Essensen er at dette er interne og uferdige notater. Sivilombudsmannen har gitt oss medhold i saken.

Nå reagerer Sivilombudsmannen, som er Stortingets ombudsmann for forvaltningen, på Finansdepartementets uttalelser.

Sivilombudsmannen reagerer

«De siste dagers uttalelser i mediene om innsyn i notater fra møter mellom SSB og Finansdepartementet, gir inntrykk av at Sivilombudsmannen har sagt at disse dokumentene skal eller bør unntas», skriver ombudsmannen i en kommentar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer