Sivilt dykkerselskap satt inn i letingen etter to savnede dykkere

Sivilt dykkerselskap er satt inn i letingen etter de to som er savnet i Korsfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et sivilt dykkerselskap er satt inn i letingen etter de to danske dykkerne som er savnet i Korsfjorden utenfor Kristiansand. Én redningsdykker er sendt til sykehus etter for rask oppstigning.

Ambulanser, luftambulanse, kystvaktskip og brannvesenet rykket søndag ut etter melding om at to dykkere var savnet ved vraket Seattle i Korsfjorden.

- De to danskene dykket ved svært populære Seattle-vraket ikke langt fra Kristiansand sentrum. De skulle vært oppe fra vannet klokken 13.00, men da de ikke kom, ble det slått full alarm, forteller vakthavende redningsleder Jan Lillebøe ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt sier til NTB at de to savnede, en mann og en kvinne, trolig har vært i vannet for lenge allerede. Men søket holder foreløpig fram med full styrke, og letingen anses fortsatt som søk etter levende.

Sivile dykkere Ved 15-tiden ble et sivilt dykkerselskap satt inn i letingen, da de kan gå dypere enn brannvesenets redningsdykkere.

- Vi har satt inn et sivilt dykkerfirma som kan gå ned til 100 meters dyp. Vraket ligger på fra 20 til 70 meters dyp. Vi håper å finne dem raskt, sier Austad.

Politiet opplyser at en av brannvesenets dykkere er sendt til sykehus etter at han gikk for fort opp av vannet etter et søk.

- Han fikk en for rask oppstigning, og er fraktet til sykehus, sier Auestad.

Sørlandet sykehus kunne ved 16.30-tiden opplyse til NTB at dykkerens tilstand er stabil. Ifølge fvn.no er mannen tilbake på brannstasjonen og har det etter forholdene bra.

Populært vrak Seattle er et av Norges mest kjente skipsvrak og et populært mål for dykkere. Det 140 meter lange skipet sank under krigshandlingene i april 1940 og ble gjenfunnet av dykkere i 1988. Ifølge Carlo Golfetto på dykkersenteret One Ocean Dive i Kristiansand bør kun erfarne dykkere gå ned til vraket.

- Og det er ikke tillatt til å gå inn i vraket, sier Golfetto til NTB.

Han var søndag ettermiddag ikke kjent med redningsaksjonen bare noen hundre meter fra dykkersenteret.

Ifølge fvn.no døde i 1997 og 2001 også dansker i forbindelse med dykking ned til vraket.

(NTB)