Sivilt fly styrtet fjellene nær Kabul

Åtte personer skal ha vært om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et sivilt fly, muligens et transportfly, har styrtet i fjellene nær Afghanistans hovedstad Kabul, ifølge flere kilder. Åtte personer skal ha vært om bord.

Opplysninger nyhetsbyrået AFP har fått, går ut på at flyet var et transportfly, ikke et passasjerfly. Reuters melder at flyet skal være et sivilt fly av Hercules-typen. Flyet skal ha styrtet i et område 25-30 kilometer øst for Kabul i 17.30-tiden norsk tid.

Sjefen for Kabul flyplass, Mohammed Jacub Rasuli, opplyser til nyhetsbyrået DPA at det var seks filippinere, en kenyaner og en inder om bord i flyet.

Det er uklart om det finnes overlevende.

- Fra Bagram - Flyet var på vei fra den amerikanske Bagram-basen nord for Kabul og meldte om tekniske problemer da det nærmet seg hovedstaden, sier Rasuli.

Han sier videre at flyet drives av det amerikanske selskapet National Air Cargo. Ifølge opplysninger på selskapets hjemmeside driver selskapet også flyginger for det amerikanske forsvaret.

Det dreier det seg om et fly av typen L-100 Hercules, som er en sivil utgave av det militære transportflyet C-130, opplyser den NATO-ledede ISAF-styrken.

Mai En politirepresentant som først meldte om ulykken og hevdet det dreide seg om et passasjerfly, hadde ingen detaljer om flyets størrelse, antall passasjerer eller hvor flyet kom fra.

Et passasjerfly med 43 mennesker om bord styrtet i Afghanistan i mai. Flyet var fra det lokale afghanske flyselskapet Pamir Airways og styrtet underveis fra byen Kunduz til hovedstaden Kabul.

Flyet hadde vært savnet siden klokken 8 om morgenen, men ble først bekreftet styrtet på ettermiddagen. (©NTB)