Sivs fylkeslag vil gjøre Norge til patriotisk fyrtårn

Frp-leder Siv Jensens eget fylkeslag går inn for at partiet skal bli «et patriotisk fyrtårn». Jensen selv stemte mot forslaget.

PATRIOTISK: Partileder Siv Jensen ble nedstemt da Oslo Frp gikk inn for å gjøre partiet til et patriotisk fyrtårn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PATRIOTISK: Partileder Siv Jensen ble nedstemt da Oslo Frp gikk inn for å gjøre partiet til et patriotisk fyrtårn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Frp vedtok i dag en resolusjon som skal gjøre Norge til et patriotisk fyrtårn i verden.

Resolusjonen slår fast at Frp framover skal bygge opp om patriotismen og i større grad verne om nasjonalstaten. Det tas et oppgjør med blant annet klimapolitikken, overnasjonal styring og EØS, mediepolitikken og utdanningen.

«Frp har alltid definert seg selv som et parti på høyresiden. Vi trenger derfor å ta et valg: Skal vi være en del av Europa og USAs nye høyreside, og være et fyrtårn for patriotiske velgere, slik Senterpartiet har hatt suksess med, eller skal vi være en del av den liberal/sosialdemokratiske partifloraen slik Høyre har blitt, og derved kjempe om de samme velgerne som alle andre?» heter det i resolusjonen.

Folkeavstemming om innvandring

- Frp bør være tydelige støttespillere til Folkeopprøret mot klimahysteriet. Vi må kjempe for norsk selvråderett og nasjonal handlingsfrihet. Vi bør fremme en politikk som gir total stans i innvandring fra ikke-vestlige land og bør ha en folkeavstemming om innvandring.Vi har ingen plikt til å avskaffe vårt eget folk, sa stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde da han forsvarte resolusjonen i debatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer