Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sivs fylkeslag vil gjøre Norge til patriotisk fyrtårn

Frp-leder Siv Jensens eget fylkeslag går inn for at partiet skal bli «et patriotisk fyrtårn». Jensen selv stemte mot forslaget.

PATRIOTISK: Partileder Siv Jensen ble nedstemt da Oslo Frp gikk inn for å gjøre partiet til et patriotisk fyrtårn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PATRIOTISK: Partileder Siv Jensen ble nedstemt da Oslo Frp gikk inn for å gjøre partiet til et patriotisk fyrtårn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Oslo Frp vedtok i dag en resolusjon som skal gjøre Norge til et patriotisk fyrtårn i verden.

Resolusjonen slår fast at Frp framover skal bygge opp om patriotismen og i større grad verne om nasjonalstaten. Det tas et oppgjør med blant annet klimapolitikken, overnasjonal styring og EØS, mediepolitikken og utdanningen.

«Frp har alltid definert seg selv som et parti på høyresiden. Vi trenger derfor å ta et valg: Skal vi være en del av Europa og USAs nye høyreside, og være et fyrtårn for patriotiske velgere, slik Senterpartiet har hatt suksess med, eller skal vi være en del av den liberal/sosialdemokratiske partifloraen slik Høyre har blitt, og derved kjempe om de samme velgerne som alle andre?» heter det i resolusjonen.

Folkeavstemming om innvandring

- Frp bør være tydelige støttespillere til Folkeopprøret mot klimahysteriet. Vi må kjempe for norsk selvråderett og nasjonal handlingsfrihet. Vi bør fremme en politikk som gir total stans i innvandring fra ikke-vestlige land og bør ha en folkeavstemming om innvandring.Vi har ingen plikt til å avskaffe vårt eget folk, sa stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde da han forsvarte resolusjonen i debatten.

Resolusjonen hadde støtte fra fylkesstyret og det er lederkandidat Geir Ugland Jacobsen som står bak forslaget.

- Vi må sette Norge og det norske folk først i ett og alt, det er det velgerne forventer. Det er veien til større oppslutning, sa Ugland Jacobsen i sitt innlegg til støtte for resolusjonen.

Siv advarte

Frp-leder Siv Jensen advarte mot å vedta resolusjonen og mente den ville føre til en kunstig prosess i partiet på siden av den normale programprosessen.

- Vi har alltid satt Norge og nordmenns interesser først, og det skal vi selvsagt fortsette med i årene som kommer, sier Jensen til Dagbladet.

- Hvis dette er så uproblematisk, hvorfor stemte du ikke for?

- Vedtaket handler om å ha en helt annen prosess enn den programprosessen Frp pleier å ha, som skal ledes av Sylvi Listhaug. Det er en åpen prosess som involverer alle lag i partiet. Jeg stemte mot av rent formalistiske grunner. Rent politisk så tror jeg ikke det er noen uenighet i denne saken her, sier Jensen.

Hele Norges coronakart