Sivs indre sirkel

Mange menn og to kvinner er tett på Siv Jensen fram til stortingsvalget 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gardermoen (Dagbladet.no):  Nå er hun formelt både partileder og Fremskrittspartiets statsministerkanidat.

Dagbladet kjenner til at hun har lagt en ny strategi for sin egen lederstil. Siv Jensen har bestemt seg for å bruke andre arbeidsmetoder enn Carl I. Hagen. Siv Jensen er for eksempel fast bestemt på at hun ikke skal jobbe dag og natt, og ha et nettverk tettere på seg enn forgjengeren.

Flere sentrale personer vil få større ansvar. Hun vil fordele oppgavene på flere personer.

Veskebærer

Et mindre grep er at Frp vurderer å starte en traineeordning for å dyrke nye politiske talenter. Traineen vil bli Siv Jensens veskebærer. I dag har hun, i motsetning til alle andre partiledere, ingen buffer mellom seg og folk når hun er ute på oppdrag. Dagbladet kjenner til at det nå er ønskelig.


Her er Sivs indre kjerne:


Carl I. Hagen

 har ikke lenger en formell posisjon foruten sin rolle som visepresident i Stortinget og dermed også medlem i gruppestyret. Men for Siv Jensen vil han være en av de aller nærmeste rådgiverne hennes.

<b> ØVERSTE REKKE (FR.V.): </B> Carl I. Hagen, Geir Mo, Per Arne Olsen, Per  Sandberg, Tor Mikkel Wara og Finn Egil Holm. <b> NEDERSTE REKKE (FR.V.):</B>
Øystein Sjøtveit, Fredrik Färber, Marianne Lie, Kristian Norheim, Lars Erik Grønntun og Sylvi Listhaug. Foto: DAGBLADET
ØVERSTE REKKE (FR.V.): Carl I. Hagen, Geir Mo, Per Arne Olsen, Per Sandberg, Tor Mikkel Wara og Finn Egil Holm. NEDERSTE REKKE (FR.V.): Øystein Sjøtveit, Fredrik Färber, Marianne Lie, Kristian Norheim, Lars Erik Grønntun og Sylvi Listhaug. Foto: DAGBLADET Vis mer

Geir Mo

er Siv Jensens partibygger, som kombinert generalsekretær og sekretariatsleder på Stortinget.

Han har siden 1994 bygget opp dagens profesjonelle partiorganisasjon. Mo var Carl I. Hagens bøddel i de mange rundene av eksklusjoner i partiet. Til tross for at Mo i så sterk grad er knyttet til Hagen, peker flere av kildene på at han vil beholde posisjonen også under Sivs regime.

Per Arne Olsen

er brubyggeren. har i likhet med Geir Mo vært nære venner av Siv i en årrekke. Sammen med Tor Mikkel Wara har de gått den samme politiske skolen i Frp. Som ordfører i Tønsberg har Olsen ikke hatt muligheten til å være like tett på maktsirklene på Stortinget. Likevel er han svært sentral for Siv, ikke minst på grunn av hans rolle som brubygger mellom de ulike fraksjonene i partiet.

Per Sandberg

-nyvalgt nestleder- er bulldoggen, den som kommer med de mest kontroversielle utspillene. Hagen og Jensen har tidligere holdt ham på en armlengdes avstand, men til slutt kunne de ikke holde ham unna partiledelsen. I dag omtales han i varme ordelag. Han har bevist at han er en allroundpolitiker. 

 Tor Mikkel Wara

  - tidligere nestleder - er  Sivs nærmeste rådgiver utenfor partiet. Han forlot partiet og takket nei til Hagens tilbud om å overta som partiformann tidlig på nittitallet. Til tross for det har han i en årrekke vært en nær støttespiller for Siv. Hun tok over hans plass i finanskomiteen for Frp.

Finn Egil Holm

 har hatt mye av den samme rollen som Wara siden han sluttet som kommunikasjonssjef i partiet i vinter. Lars Erik Grønntun er en god venn som med sin Frp-bakgrunn også bidrar med innspill. Øystein Sjøtveit leder Sivs korps av rådgivere på Stortinget. De går langt tilbake. De satt sammen som Frp\'s eneste gruppesekretærer i Oslo bystyre fram til 1997. Da hun ble valgt inn på Stortinget, tok hun ham inn som rådgiver.

Fredrik Färber

tok over etter Finn Egil Holm og blir betraktet som et rådgivertalent. Derfor har Siv knyttet ham tettere til seg. Kristian Norheim er et annet rådgivernavn som har fått større innpass.

Marianne Lie

 er venninne og sparring partner. Til daglig er hun administrerende direktør i Rederiforbundet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer