Etter å ha vært feildiagnostisert i mange år var det først da Siv Jørpeland fikk en mannesykdom, at legene skjønte hva som feilte henne.

Da fikk hun krefter til å kjempe
mot NAV.

Siv ble reddet av trygderettsdommeren

Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): Takket være en utradisjonell trygderettsdommer, og sin egen standhaftighet, maktet Siv Jørpeland å overbevise NAV om å frafalle politianmeldelsen og betale henne tilbake pengene hun var blitt fratatt.

Hun serverer kaffe og kaker i leiligheten høyt over bakken i Sandnes. Fra 10. etasje i boligblokken har hun panoramautsikt over havna og fjorden.

Veien fra en spennende jobb i oljebransjen til å bli syk og avhengig av trygd har vært bratt:

- På slutten av 1990-tallet jobbet jeg fulltid som sekretær, blant annet for oljeselskapet Fina i Stavanger, og hadde fått fire barn. Da jeg nærmet meg førti år, kjente jeg meg mer og mer fysisk sliten, forteller Siv Jørpeland.

Vondt i viljen

Legene konkluderte med at helseplagene skyldtes livssituasjonen hennes som utearbeidende småbarnsmor.

- De fokuserte utelukkende på typiske kvinnesykdommer som ME og depresjon. Legene ga meg nervepiller, men brydde seg lite om det jeg forklarte. Pillene kastet jeg i toalettet. Jeg følte meg overhodet ikke psykisk syk. Jeg opplevde at legene nærmest insinuerte at jeg hadde vondt i viljen. Det fant jeg provoserende, fordi jeg alltid hadde satt min ære i å gjøre jobben etter beste evne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer