Etter å ha vært feildiagnostisert i mange år var det først da Siv Jørpeland fikk en mannesykdom, at legene skjønte hva som feilte henne.

Da fikk hun krefter til å kjempe
mot NAV.

Siv ble reddet av trygderettsdommeren

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): Takket være en utradisjonell trygderettsdommer, og sin egen standhaftighet, maktet Siv Jørpeland å overbevise NAV om å frafalle politianmeldelsen og betale henne tilbake pengene hun var blitt fratatt.

Hun serverer kaffe og kaker i leiligheten høyt over bakken i Sandnes. Fra 10. etasje i boligblokken har hun panoramautsikt over havna og fjorden.

Veien fra en spennende jobb i oljebransjen til å bli syk og avhengig av trygd har vært bratt:

- På slutten av 1990-tallet jobbet jeg fulltid som sekretær, blant annet for oljeselskapet Fina i Stavanger, og hadde fått fire barn. Da jeg nærmet meg førti år, kjente jeg meg mer og mer fysisk sliten, forteller Siv Jørpeland.

Vondt i viljen

Legene konkluderte med at helseplagene skyldtes livssituasjonen hennes som utearbeidende småbarnsmor.

- De fokuserte utelukkende på typiske kvinnesykdommer som ME og depresjon. Legene ga meg nervepiller, men brydde seg lite om det jeg forklarte. Pillene kastet jeg i toalettet. Jeg følte meg overhodet ikke psykisk syk. Jeg opplevde at legene nærmest insinuerte at jeg hadde vondt i viljen. Det fant jeg provoserende, fordi jeg alltid hadde satt min ære i å gjøre jobben etter beste evne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.