GÅR TILBAKE: I Dagbladets ferske partibarometer går Frp tilbake 1,3 prosentpoeng på partibarometeret fra juni, og ender med en oppslutning på 13 prosent. Her er Siv Jensen på Frps valgkampåpning i Ålesund forrige helg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GÅR TILBAKE: I Dagbladets ferske partibarometer går Frp tilbake 1,3 prosentpoeng på partibarometeret fra juni, og ender med en oppslutning på 13 prosent. Her er Siv Jensen på Frps valgkampåpning i Ålesund forrige helg. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Sivs oppfordring til Syria-boikott har gitt null effekt hos velgerne

Frp går tilbake på fersk måling, til tross for at Siv Jensen fridde til kjernevelgerne med sin kontroversielle oppfordring til boikott av Syria-avtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Vi ser ingen umiddelbar positiv effekt på Frp's oppslutning etter Siv Jensens utspill, sier valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, Johannes Bergh til Dagbladet.

I Ipsos MMIs ferske måling for Dagbladet i august, går Frp nemlig tilbake 1,3 prosentpoeng fra juni, og ender med en oppslutning på 13 prosent.Selv om nedgangen er innenfor feilmarginen, viser det at Siv Jensen ikke har gitt Frp en oppsving med sitt kontroversielle Syria-utspill forrige uke. På Dagbladets måling for hva folk ville stemt i kommunevalg, gikk Frp også ned 2,3 prosentpoeng på fredag. I Oslo falt Frp med hele 3,5 prosentpoeng. - Jeg er opptatt av trendene i målingene og jeg mener er inne i en positiv trend. Og jeg har en veldig sterk følelse av at vi er i siget. Så får vi vente og se. Det er valgresultatet jeg er opptatt av, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn