Sivs søster anklager regjeringa for løftebrudd - får støtte av Frp

Organisasjonene slakter regjeringens spillforslag.

VIL LAGE LOTTERI : WWF og ti andre miljø- og bistandsorganisasjoner står bak Postkodelotteriet som ønsker å starte opp i Norge. De raser over regjeringens spillforslag. Generalsekretær Nina Jensen mener Regjernigens forslag betyr kroken på døra for lotteriet.
VIL LAGE LOTTERI : WWF og ti andre miljø- og bistandsorganisasjoner står bak Postkodelotteriet som ønsker å starte opp i Norge. De raser over regjeringens spillforslag. Generalsekretær Nina Jensen mener Regjernigens forslag betyr kroken på døra for lotteriet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Generalsekretær i WWF (og finansminister Siv Jensens søster) Nina Jensen anklager regjeringen for løftebrudd - og får støtte for sitt syn av Frp.

-Løftebrudd Bakgrunnen er et forslag om endring av lotteriforskriften, som kan bety nok et nederlag for Postkodelotteriet.

Regjeringen foreslår at fem organisasjoner skal få lisens til å drive lotteri, med et omsetningstak på 300 millioner.

- Forslaget er et rent løftebrudd. Den sittende regjeringen har lovet at de skulle legge til rette for at Postkodelotteriet skulle få starte opp. De begrensingene som nå ligger til grunn umuliggjør oppstart, sier Jensen til Dagbladet.

I høringssvaret fra WWF, en av organisasjonen bak lotteriet, skriver generalsekretæren at organisasjonen «reagerer sterkt på fem av forslagene».  Før valget lovte regjeringspartiene at de ville åpne for etableringen av lotteriet i Norge.  «Høyre, Venstre og FrP lover at vi vil åpne for at Postkodelotteriet og andre lotterikonsepter som ikke skaper spillavhengighet vil kunne drive virksomhet i Norge hvis det blir borgerlig flertall etter valget», skrev de tre partiene i en melding til Dagbladet i mai 2013.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer