Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sivs terror

Sjansene for at du og jeg skal omkomme, eller bli skadd i en terroraksjon, er svært små.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen innrømmer det selvsagt ikke, men resultatet av hennes og terroristenes virksomhet er det samme: Mer frykt og undergraving av det sivile samfunnet som andre forsøker å forsvare. Først springer bombene i Madrid og London, så avsløres et nytt angivelig komplott med planer om å sprenge ti fly på vei fra Europa til USA. Mediedekningen av terroranslagene er naturligvis voldsom, men skadene er relativt begrenset. Omtrent som en mindre flyulykke. Sjansene for at du og jeg skal omkomme eller bli skadd i en terroraksjon, er svært små. Sjansene for at vi blir rammet av andre ulykker er vesentlig større.

MEN VI BLIR ALLE rammet av måten kampen mot terroristene blir ført på. Eller av «krigen mot terror» som president George W. Bush har valgt å kalle dette for å kunne forfølge andre politiske mål ved hjelp av videst mulig krigsfullmakter. Det er antakelig bare Siv Jensen og hennes Frp-ere som ikke innser at disse metodene har gjort verden farligere og mindre levelig. Vi er satt langt tilbake både når det gjelder personvern og borgerlige rettigheter.Når Jensen kaller terroren for vår tids største trussel, og beskylder norske myndigheter for naivitet, har hun slått inn på sitt lokale Bush-spor og forfølger sine egne politiske mål som er å sikre den fremmedfiendtlige stemmeblokken for Fremskrittspartiet, ja helst øke den. Hun avslører seg når hun i RedaksjonEN i går krever en strengere asylpolitikk for å bekjempe terroristene. De som nå sitter arrestert i Storbritannia mistenkt for å ha planlagt anslag mot ti passasjerfly, er i det alt vesentlige briter. De som gjennomførte bombeattentatene på undergrunnen i London i fjor, var briter. Den ene som nå er arrestert i Tyskland og de to som er ettersøkt for å ha utplassert bomber som ikke eksploderte, er tyskere. Fellestrekket er at de har en minoritetsbakgrunn.

SIV JENSEN oppfatter heller ikke at i forhold til slike grupper her i landet er hun også terroristenes gode medhjelper. Fremskrittspartiet har i alle år drevet systematisk stigmatisering av mennesker med minoritetsbakgrunn. Siv Jensen fortsetter med dette, nå sist med å kreve at kvinner som ikke lærer seg norsk, skal straffes økonomisk. Resultatet av hennes virksomhet er at flere med minoritetsbakgrunn føler seg skjøvet ut i et motsetningsforhold til samfunnet rundt dem. Enkelte svarer med å søke til islamisme og noen kan tenkes å gripe til terrorisme.

NOEN AV DEM som blir terrorister, begrunner sine terrorhandlinger med Vestens undertrykking i Den tredje verden. Fremst står USAs støtte til, og finansiering av, Israels snart førti år lange og ulovlige okkupasjon av palestinsk land.Siv Jensen bidro i sommer også negativt til denne debatten ved å gi sin støtte til partifelle Per Ove Widths forvirrete framstillinger av konflikten i Midtøsten, både når det gjaldt okkupasjonen og virksomheten til israelske styrker.Det lyder hyklersk når Jensen gjentar at terror er vår tids største trussel, og er rettet mot vår livsform og våre friheter, samtidig som hun er villig til å gi de videste fullmakter til at statens maktorganer kan overvåke og granske alle borgere. I RedaksjonEN hadde hun den frekkhet å anklage Datatilsynet for å bistå kriminelle fordi tilsynet trekker en grense mellom å overvåke oss alle, og overvåking av konkrete mistenkte.

DET ER KORT OG GODT en trussel mot våre verdier og livsform, for å låne Jensens egne ord, at Fremskrittspartiets formann enten ikke vil, eller ikke kan, forsvare grunnleggende rettsprinsipper og borgerlige rettigheter. Det er i tillegg absurd at en som kaller seg liberalist er prinsippløst villig til å gi staten alle tenkelige maktmidler og rett til å gripe dypt inn i den enkeltes liv.Det blir for dumt når Jensen sier at du og jeg ikke vil merke noe til denne overvåkingen i våre liv. I tillegg blir det farlig dersom hun skulle få andre med seg på veien mot det overkontrollerte, dypt segregerte fryktsamfunnet. Da har terroristene vunnet, før de har sprengt en eneste bombe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media