Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sivs trener tatt for drapstrusler og kokainbruk

Frp-lederen brøt all kontakt i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den personlige treneren til Siv Jensen er tidligere dømt for drapstrusler, tvang, oppbevaring av kokain og forsøk på smugling av dopingmidler, avslører VG i dag.

Da Frp-lederen engasjerte treneren i fjor høst, var han også under etterforskning for hallikvirksomhet. Det kriminelle rullebladet til mannen som har vært svært tett på politikeren, til faste tider i henhold til treningsopplegget, kom i går som et sjokk på Jensen.

Hun skulle da egentlig hatt en ny treningsøkt med ham klokka 17.

- Dette var helt nytt for meg. Jeg har selvsagt avviklet treningsforholdet med øyeblikkelig virkning, i samråd med Politiets sikkerhetstjeneste, sier Jensen til VG.

Ifølge avisa ble treneren dømt til 30 dagers betinget fengsel for drapstrusler og tvang mot en selger i en butikk i Oslo i 2003. To år tidligere fikk han sparken som omsorgsarbeider i Oslo kommune, etter å ha blitt tatt med 1,7 gram kokain. I 1994 fikk han tre måneders fengsel for smugling av dopingmidler.

Etterforskningen som pågikk da han fikk jobben som Frp-lederens personlige trener, dreide seg om fremming av prostitusjon. Halliksaken mot ham ble imidlertid henlagt i slutten av januar på grunn av bevisets stilling.

Mannen vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Politiets sikkerhetstjeneste, som har ansvaret for trusselvurderingen i slike saker:

- PST er opptatt av sikkerheten til myndighetspersoner. Utover det kan vi ikke kommentere temaet, sier politiinspektør Maria Collett Sælør til VG:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media