Du leser nå Dagbladet Pluss

Sivs ukjente kamp

- Jeg vet hva det vil si å ha et rusproblem i familien.

- VI HAR STILT OPP MED MAT, BOLIG, RENT TØY og SAMTALER: Siv Jensen forteller åpent om hvordan det er å være pårørende til en rusmisbruker. Nå vil hun styrke rusomsorgen kraftig. Foto: NINA HANSEN
- VI HAR STILT OPP MED MAT, BOLIG, RENT TØY og SAMTALER: Siv Jensen forteller åpent om hvordan det er å være pårørende til en rusmisbruker. Nå vil hun styrke rusomsorgen kraftig. Foto: NINA HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siv Jensen brenner for en bedre rusomsorg. Hun har følt på kroppen hva rusavhengighet kan gjøre med et menneske og en familie.

- Jeg tror alle som har vært i den situasjonen føler på mye av de samme tingene. Uro, frykt for overdosedødsfall, sinne, ønske om å ta herredømme fordi man tror man kan beskytte dem bedre på den måten.

- Og man spør seg selv, har jeg gjort nok? Hva mer kan jeg stille opp med?

Stilte med mat og bolig

Vi møter Siv Jensen nederst på Karl Johan, et av Oslos belastede strøk. Flere fra rusmiljøet vil gjerne prate med henne, og Siv tar seg tid.

I mange år har hun selv vært en som har stilt opp for et familiemedlem med rusproblemer. Nå forteller hun åpent til Dagbladet om sine erfaringer med rus og rusomsorg i Norge. Hun vet at erfaringene deles av tusenvis av andre pårørende.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.