Sjåfør bortførte 51 skolebarn - satte fyr på bussen i migrant-protest

En bussjåfør bortførte 51 skolebarn og deres ledsagere nord i Italia. Etter en timelang tur tente han på bussen da han ble stanset av politiet.

NEDBRENT: En bussjåfør, som kjørte barn til skolen, tente fyr på buss i protest mot migrantdødsfall i Middelhavet, ifølge italienske medier. Foto: AP / NTB Scanpix
NEDBRENT: En bussjåfør, som kjørte barn til skolen, tente fyr på buss i protest mot migrantdødsfall i Middelhavet, ifølge italienske medier. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet satt opp en veisperring for å stanse mannen, og knuste glasset i bakdøren for å få passasjerene ut før brannen spredte seg.

Ifølge italienske medier ble sjåføren, en italiener med senegalesisk opprinnelse, pågrepet umiddelbart etter hendelsen. Da han ble tatt sa han at det hele var en protest mot migrantdødsfall i Middelhavet, opplyser politiets talsmann Luca De Marchis.

En talsperson for myndighetene sier til Sky TG24 at det var skolebarna som varslet myndighetene om hendelsen, og at nødetatene rykket raskt ut. Tolv barn og to voksne ble tatt med til sykehus, men kun en av dem ble skadd.

Video fra stedet viser at kun bussens svartbrente karosseri var igjen da brannvesenet hadde slukket flammene. Det italienske nyhetsbyrået ANSA skriver at bussen transporterte 50 barn fra Cremona i Lombardia-regionen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer