UTVIDET BLODPRØVE: Føreren av den sørgående personbilen har erkjent overfor politiet at han sovnet bak rattet. Politiet har tatt utvidet blodprøve av føreren. I alt sju personer ble skadd i ulykken nord for Sjoa i ettermiddag.
Foto: Einar Almehagen/GD / NTB scanpix
UTVIDET BLODPRØVE: Føreren av den sørgående personbilen har erkjent overfor politiet at han sovnet bak rattet. Politiet har tatt utvidet blodprøve av føreren. I alt sju personer ble skadd i ulykken nord for Sjoa i ettermiddag. Foto: Einar Almehagen/GD / NTB scanpixVis mer

Sjåfør erkjenner å ha sovnet før trafikkulykke

Føreren av den ene bilen som havnet i en alvorlig trafikkulykke nord for Sjoa erkjenner å ha sovnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I alt sju personer i to biler og en motorsykkel var involvert i trafikkulykken på E6 nord for Sjoa klokka 16.10 i dag.

Operasjonsleder Arne Strøm i Gudbrandsdalen politidistrikt sier til Dagbladet i kveld at han foreløg har fått tilbakemeldinger om at fire personer er lettere skadd, én person er alvorlig skadd. Tilstanden til denne personen er stabil. 

- Ukjent status I tillegg står politiet foreløpig med ukjent status for to personer. MC-føreren er en av de som ble lettere skadd. Han har bare fått en klemskade i en fot.

Veien var sperret for trafikk en stund mens det ble ryddet opp etter ulykken. Den er nå åpnet for ordinær trafikk.

- Sovet bak rattet - Føreren av den sørgående bilen har erkjent overfor oss at han hadde sovnet bak rattet. Vi har tatt utvidet blodprøve av ham. Føreren har også godkjent at vi har beslaglagt førerkortet hans, sier operasjonsleder Arne Strøm.

Opplysninger i saken tyder på at føreren av den sørgående bilen har kommet over i feil kjørebane.

Tre luftambulanser og fem ambulanser kom til ulykkesstedet for å frakte de skadde til lokal legevakt og sykehus.