Sjåfør fengslet

BERGEN (Dagbladet): Sjåføren som kjørte bilen i forbindelse med ulykken der en TV 2-medarbeider omkom onsdag, er holdt tilbake i varetekt i Bagdad. Samtidig er TV 2-reporter Anders Sæther innlagt på sykehus i Amman og venter på familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OVERLEVDE: - Jeg har det bra, sier Anders Sæther fra sykesenga.

- En kirurg har undersøkt meg grundig og fortalt at jeg har fått en hjernerystelse, nakkeslengskade og en brist i foten. Men etter forholdene har jeg det bra, sier han.

Journalist Anders Sæther og fotograf Knut André Danielsen var på reportasjetur da ulykken skjedde klokka 05 onsdag morgen, vest for Bagdad.

Blir noen dager

Sjåføren som kjørte ulykkesbilen er holdt tilbake i varetekt i Bagdad. Men Sæther tror ikke at vedkommende har forbrutt seg på noen måte.

I går fikk Sæther besøk av TV 2s utenrikssjef Fredrik Græsvik på sykehuset. Faren og kjæresten er også på vei.

- Jeg tror vi blir her noen dager for å bearbeide skader og de sterke opplevelsene jeg har hatt, sier han fra sykesenga.

Sæther og Danielsen kastet krone og mynt om hvem som skulle ligge i baksetet for å sove på turen fra Amman til Bagdad i Irak.

- Knut André vant plassen bak uten setebelte, men døde i ulykken, sier Sæther.

Glad i livet

- Sjåføren kjørte også uten belte. Han ble kastet ut av bilen, men kom fra det uten store skader. Fra annenhånds kilder har jeg fått vite at han har forklart politiet at han sovnet bak rattet, men dette er ikke bekreftet, forteller Sæther.

Han satt i passasjersetet foran og sov med setebelte.

- Knut André fortalte at han var veldig fornøyd med livet. Jeg har vært på flere jobber sammen med ham tidligere. Det blir et stort hull etter ham i TV 2.