VIL KONTAKTE FAMILIEN: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 tar ulykka svært alvorlig. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
VIL KONTAKTE FAMILIEN: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 tar ulykka svært alvorlig. Foto: Steinar Buholm / DagbladetVis mer

Sjåfør for norsk TV-produksjon kjørte på småbarn i Afrika

Barnet omkom. - Dypt tragisk, sier TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var sjåføren i teamet bak reiseprogrammet «Eli på 2 hjul i Afrika», som skal vises på TV2, som kjørte på og drepte et lite barn på tirsdag.

Alderen til barnet er ikke kjent, men Eli Gunnvor Grønsdal (52), som har hovedrollen i serien, skriver på Facebook at det var ei lita jente.

TV-selskapet Novemberfilm produserer serien for TV2, og har gjort opptak i blant annet Kenya og Tanzania.

- Veldig trist Daglig leder Kjetil Johnsen (39) i Novemberfilm bekrefter hendelsen, som skal ha skjedd i Kenya.

- Vi har ikke veldig mye informasjon enda, men sjåføren teamet brukte kjørte på et barn, som omkom. Det er veldig, veldig trist, sier Johnsen til Dagbladet.

- Han er avhørt av lokalt politi, mens teamet vårt fikk lov å reise videre.

Johnsen understreker at de norske TV-folkene ikke hadde noen rolle i hendelsen, men sier teamet tar det moralske ansvaret alvorlig.

Var med i bilen - Vi vurderer nå hvordan vi skal bistå familien til barnet, sier han.

Eli Gunnvor Grønsdal (52), som har hovedrollen i serien, skriver på Facebook at lokalbefolkningen ble svært provosert over hendelsen.

- Sjåføren kjørte for fort på vei tilbake fra Masailand, traff et barn og drepte henne, skriver Grønsdal.

- Jeg var med i bilen. Folk omringet bilen og kastet steiner, og prøvde å åpne bildørene. Det var skremmende.

Moralsk ansvar Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 bekrefter hendelsen.

- Dette er en dypt tragisk ulykke. Det er uvesentlig om det foreligger noe juridisk ansvar - vi har helt klart et moralsk ansvar i saken. Vi vil nå spore opp og kontakte familien til barnet, sier Indrøy til Dagbladet.

Novemberfilm har tidligere stått bak både hyllede og kontroversielle produksjoner.

Selskapet er blitt anerkjent for sine gravedokumentarer, som vist på NRKs Brennpunkt, men fikk kritikk for produksjonen der journalist Pål Refsdal ble kidnappet av Taliban.

MORALSK ANSVAR: Daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen (t.v.), beklager trafikkulykka i Kenya. Selskapet har tidligere stått bak både hyllede og kontroversielle produksjoner, som filmen som førte til at Pål Refsdal (t.h.) ble kidnappet av Taliban. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
MORALSK ANSVAR: Daglig leder i Novemberfilm, Kjetil Johnsen (t.v.), beklager trafikkulykka i Kenya. Selskapet har tidligere stått bak både hyllede og kontroversielle produksjoner, som filmen som førte til at Pål Refsdal (t.h.) ble kidnappet av Taliban. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer