Sjåfør løslatt

I går ble den 22 år gamle mannen som er siktet for å ha tatt livet av Tom Pedersen (27) med bil, løslatt. Hans 23 år gamle passasjer sitter fortsatt fengslet med brev- og besøkskontroll. - Dette er helt høl i hue, sier advokat for 23-åringen, Øystein Storrvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener at de to siktede 14. juli presset bilen med Tom Pedersen av veien nord for Dokka slik at han omkom. I tillegg ble en mann og en kvinne i Pedersens bil skadd.

Den 22 år gamle siktede bilføreren har vært innlagt på psykiatrisk avdeling. I går ble han løslatt etter et kort politiavhør.

- Min klient sier at han ikke husker noe av det som skjedde, sier advokat Harald Stabel, som forsvarer 22-åringen. Han er fornøyd med at klienten ble løslatt i går.

Den 23 år gamle passasjeren, som har gitt politiet en forklaring på hva som hendte, blir sittende i varetekt med brev- og besøkskontroll.

Høl i hue

- Det har ikke framkommet noe nytt i politiavhørene. Vi avventer avhør av vitner og tekniske undersøkelser. 22-åringen blir løslatt fordi vi ikke frykter faren for bevisforspillelse, sier politiinspektør ved Vestoppland politidistrikt, Håvard Fjærli.

- Hvorfor må passasjeren sitte fengslet, når sjåføren får gå?

- Det er en helhetsvurdering. Vi ønsker ikke at de to skal samkjøre forklaringene sine, sier Fjærli til Dagbladet.

Advokat Øystein Storrvik, som forsvarer passasjeren, er overrasket over løslatelsen.

- Dette er meget spesielt. At min klient som bare var passasjer i bilen, må sitte på strenge vilkår, mens sjåføren får gå fri, det kan jeg ikke skjønne, sier Storrvik, som vil kreve umiddelbar løslatelse av sin klient.