Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjåfør meldte seg

Politiet fikk i dag kontakt med drosjesjåføren som kjørte den 40 år gamle Tøri Sofie Høiland fra Stavanger til Solastranden natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har snakket med taxisjåføren, og vet derfor nå at hun ble kjørt til Solastranden med taxi, sier seksjonsleder Hallvard Moen ved etterforskningsavdelingen ved Stavanger politidistrikt.

Han vil ikke opplyse noe om hva taxisjåføren har forklart til politiet, men det som er klart er at den 40 år gamle kvinnen tok taxi til Solastranden fordi hun ønsket å se på det mektige været.

Gåte

Da den 40 år gamle kvinnen ble funnet skadd i veikanten fredag morgen var det både en gåte for politiet hvordan hun hadde kommet seg til Solastranden og hvem det var som hadde kjørt på henne. 40-åringen døde fredag formiddag av skadene hun fikk etter påkjørselen. Lørdag morgen ble en 20 år gammel kvinne pågrepet på campingplassen Tengs i Eigersund.

Forlot stedet

Hun har tilstått at hun merket at hun kjørte på en person, og at hun deretter forlot stedet. Politiet har siktet henne for uaktsomt drap, og for å ha forlatt noen i hjelpeløs tilstand.

Politiet tar sent i kveld eller i morgen stilling til om 20-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Fortsatt er det mye uklart rundt selve hendelsen, og vi etterforsker saken for fullt. Blant annet forsøker vi å bringe på det rene hvorfor kvinnen som senere døde trolig lå i veibanen da hun ble påkjørt, sier Moen.

Tekniske undersøkelser

20-åringen kjørte en hvit Ford Escort da hun ble pågrepet. Det vil bli foretatt tekniske undersøkelser av bilen. Kvinnen ble avhørt i helgen, og det er tatt blodprøve av henne.

Politiet ville i formiddag ikke kommentere om det er mistanke om at 20-åringen hadde promille da hun kjørte på 40-åringen.

Politiet ville heller ikke kommentere hva de to mennene som var sammen med 20-åringen i bilen da påkjørselen skjedde, har forklart til politiet. De er begge avhørt med status som vitner.

(NTB-Wenche Schjønberg):

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media