ÅSTEDET: Ulykkesstedet ligger cirka tre kilometer sør for tettstedet Lofthus, som ligger ved Sørfjorden i Hardanger. Foto: Arvid Aga
ÅSTEDET: Ulykkesstedet ligger cirka tre kilometer sør for tettstedet Lofthus, som ligger ved Sørfjorden i Hardanger. Foto: Arvid AgaVis mer

Sjåfør savnet etter å ha kjørt i fjorden

Kjørte gjennom rekkverket med slik kraft at vitner varslet om ras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle redningsetater ble varslet om et stort steinras ved Odda ved 15.40-tida.

Øyenvitner på stedet opplyser overfor NRK at det ikke er snakk om et steinskred, men en lastebil fullastet med av stein som har kjørt i fjorden.

Sjåføren er savnet.

Massivt smell Ulykken skjedde ved Deildo utenfor Lofthus i Hardanger.

På stedet har deler av støpekanten mot fjorden og rekkverket forsvunnet. Da lastebilen for gjennom veisikringen mot Sørfjorden kom det et massivt smell fra ulykkesstedet. 

- Jeg trodde det var en dynamittsprengning, sier et vitne til Dagbladet.

Søk med dykkere Folk i nærheten hørte smellet og fant veibanen ødelagt. Det ble da slått alarm om et steinras, og funn av bildeler i vannkanten.

Hovedredningssentralen har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at en person trolig befinner seg i vannet.

Lastebilen var fullastet med stein, og det er funnet gjenstander og last, opplyste Hordaland politidistrikt fredag kveld.

- Det er dykket til 30 meter. Sporene fortsetter bratt nedover, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad til NTB.

Dykkere ble sendt med luftambulanse fra Bergen, samt fra Stavanger med redningshelikopter. I tillegg har Røde Kors bistått, og flere båter ble rekvirert.

Ifølge Bergens Tidende kan det bli aktuelt å sette inn en fjernstyrt undervannsbåt, men det skjer neppe i løpet av fredag kveld.