Trøndelag:

Sjåfør siktet etter skrekkulykke

I desember omkom en taxisjåfør etter å ha blitt påkjørt på E6 etter å ha forlatt bilen. Nå er personen som kjørte på mannen siktet for uaktsomt drap, melder Adresseavisen.

DØDSULYKKE: En person omkom etter en ulykke på E6 i Trondheim tidligere i desember. Foto: Joakim Halvorsen
DØDSULYKKE: En person omkom etter en ulykke på E6 i Trondheim tidligere i desember. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kveld bekrefter jourhavende jurist ved Trøndelag politidistrikt, Hanne Sivertsen Berg, at en sjåfør er siktet for uaktsomt drap etter en dødsulykke på E6 ved Ranheim i Trondheim tidligere i desember, melder Adresseavisen.

Operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund har tidligere opplyst overfor Dagbladet at en taxisjåfør omkom etter en påkjørsel på E6.

Han fortalte videre at den omkomne trolig stanset som følge av en punktering, og bekreftet at mannen ble påkjørt av en bil som kom bakfra.

VITNE: Den britiske popstjerna Ellie Goulding ble vitne til en dramatisk trafikkulykke i London. En video fanget hendelsen. Video: @ShaanAssi99/Twitter Vis mer

Nekter straffskyld

Politiadvokat Jannicke Olsen forteller til Adresseavisen at det ikke var blitt satt ut varseltrekant på ulykkestidspunktet.

- Vi vet at sjåføren kjørte på personen, og det i seg selv gir skjellig grunn til mistanke om uaktsomhet, sier hun og opplyser at politiet ikke mistenker promillekjøring.

Olsen forteller at siktede erkjenner å ha kjørt på den omkomne, men at vedkommende nekter straffskyld for å ha opptrådt uaktsomt. Siktede har også trukket sitt samtykke til førerkortbeslag, opplyser krimvaktleder Torstein Ekseth overfor avisa.

GLATT: Nord-Norge er blant landsdelene med størst risiko for ulykker med utenlandske vogntog, noe Johan Staff og nevøen fikk erfare i Tromsø. Vis mer

Vitnebeskrivelse

Det var i 9-tida den 12. desember at politiet i Trøndelag varslet om at en mann var blitt påkjørt på E6 i Trondheim. Omkring to timer seinere bekreftet politiet at personen ble erklært omkommet.

Dagbladet var i kontakt med et vitne som fortalte at han ankom ulykkessted omkring to minutter etter at ulykken fant sted.

Han anslo at det var omkring ti biler mellom ham og ulykkesstedet.

- Først trodde jeg at det bare var kø på stedet. Deretter så jeg at alle stoppet og gikk ut av bilene sine, sa han.

- Øyevitner til ulykken fortalte meg at bilisten hadde stanset bilen i veikanten, og satt på blinklys. Da personen gikk ut av bilen, skal det ha kommet en bil bakfra som kjørte på ham. Jeg er blitt fortalt at mannen ble kastet gjennom luften.

FILMET RÅKJØRING: Biljournalisten Joe Achilles dokumenterte sin egen råkjøring på en av Storbritannias mest ulykkesbelastede veier. Video: Derbyshire Constabulary Vis mer

- Mye kaos

Vitnet sier også at det skal ha vært minst én passasjer i bilen til den omkomne.

- Det var veldig mye kaos på ulykkesstedet. Etter kort tid ankom nødetatene stedet, fortalte vitnet til Dagbladet.

Operasjonsleder Aaslund opplyste overfor Dagbladet at de var i kontakt med en rekke vitner på stedet, og at de følte at de hadde fått gode vitneobservasjoner av ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer