Sjåfør siktet for uaktsomt drap på syklist

Sjåføren meldte seg for politiet etter påkjørselen. En 40-årig mann døde av skadene.

MELDTE SEG: Sjåføren som kjørte på og drepte en 40-årig mann i Bukkesteintunnelen ved Lyngdal, er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Henrik Foss, Farsunds Avis.
MELDTE SEG: Sjåføren som kjørte på og drepte en 40-årig mann i Bukkesteintunnelen ved Lyngdal, er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Henrik Foss, Farsunds Avis.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann er siktet for uaktsom drap og for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Ulykken fant sted i Bukkesteinstunnelen ved Lyngdal i Agder tirsdag.

22-åringen kjørte tirsdag på en syklist i Bukkesteinstunnelen på riksvei 43 ved Lyngdal.

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 14.59 og mannen som ble påkjørt ble brakt til sykehus med ambulansehelikopter. Livet sto imidlertid ikke til å redde, og den 40 år gamle mannen døde kort tid etter ulykken. Sjåføren stakk fra stedet.

Siktet for uaktsomt drap Nå er 22-åringen siktet for uaktsomt drap, og for å ha forlatt syklisten i en hjelpeløs tilstand, opplyser NRK.

Politiet etterlyste først en kassebil de mente var innblandet i ulykken, men sjåføren oppsøkte etter hvert politiet selv.

- Føreren av bilen meldte seg selv til politiet klokken 16.25. 22-åringen er fra Kristiansand, sa operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til NTB tirsdag.

22-åring avhørt 22-åringen ble tirsdag pågrepet og skal avhøres videre. Det er rutinemessig tatt blodprøver av mannen. Politiets teknikere skal også undersøke bilen hans nærmere.

Ifølge Fædrelandsvennen tyder funn på ulykkesstedet på at syklisten ble påkjørt bakfra midt inne i den 940 meter lange tunnelen. Bilens sidespeil lå igjen på stedet.

Politiets teknikere undersøkte tirsdag åstedet og ulykken skapte store køer på riksvei 43 mellom Lyngdal og Farsund.

22-åringen har forklart seg for politiet, men politiet ønsker ikke å gå inn på hva som er blitt sagt.

(NTB)