Sjåfør tatt i over 240 km/t på E18: - Det er så voldsomt. Jeg har aldri hørt om noe så høyt

UP-leder sjokkert over mann som prøvekjørte kameratens BMW.

RYSTET: Distriktsleder i Agder og Rogaland UP, Øystein Krogstad, har aldri hørt om en så høy fartsmåling som den som ble gjort i Steinsåstunnelen på E18 ved Lillesand i dag. Foto: Politiet, Google Maps
RYSTET: Distriktsleder i Agder og Rogaland UP, Øystein Krogstad, har aldri hørt om en så høy fartsmåling som den som ble gjort i Steinsåstunnelen på E18 ved Lillesand i dag. Foto: Politiet, Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sjåfør på E18 ved Lillesand ble i ettermiddag målt til en hastighet på 240,6 kilometer i timen i en gjennomsnittsmåling, skriver Fædrelandsvennen.

Målingen skjedde klokka 14.25 i ettermiddag. Mannen dundret forbi en sivil UP-motorsykket gjennom Steinsåstunnelen.

Mannen som kjørte bilen ble gjennomsnittsmålt av Utrykningspolitiet tre ganger før han ble stanset. Gjennom Steinsåstunnelen var farten på 240,6 kilometer i timen, deretter 183 kilometer i timen og til slutt 154 kilometer i timen.

- Aldri hørt om høyere Mannens førerkort ble beslaglagt på stedet, opplyser politiet.

- Jeg har aldri hørt om noe høyere. Det er en så voldsom hastighet. Jeg tror heller ingen andre i UP har opplevd noe sånt, ut fra min erfaring, sier Øystein Krogstad, distriktsdirektør i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland til Dagbladet.

Krogstad sier føreren ikke har erkjent forholdet.

- Da blir det sannsynligvis en rettssak. En slik hastighet vil normalt gi tre års inndragelse av førerkortet og ubetinget fengsel, sier Krogstad.

Krogstad mener en slik hastighet utgjør en stor fare, både for sjåføren og for resten av trafikantene.

- De andre kjører i hundre, mens det kommer noen i den farta. Det er ingen som tenker at folk kan kjøre så fort. Kommer den, så har du denne bilen i bakenden før du har rukket å tenke, sier Krogstad.

- Det er kjempefarlig og det kan oppstå ekstreme situasjoner, sier han.

Lånte bil Føreren forklarte til UP-betjenten som stanset ham at han hadde lånt bilen.

- Politibetjenten var på vei hjem fra jobb i Kristiansand og ante fred og ingen fare, før denne mannen kom i 240 i tunnelen. Da han kom ut av tunnelen var det regnvær og han måtte naturlig nok bremse farta litt, sier Krogstad.

- Jeg er glad for at denne sjåføren ble stoppet. I den farta kan små ting få fatale konsekvenser, sier UP-distriktslederen.

Føreren forklarte til politiet at han hadde lånt bilen av en kamerat og skulle prøvekjøre den. Ifølge Krogstad var bilen en BMW i8. i8 er en sportshybridmodell fra den tyske bilfarbrikanten.

- Han sa han fikk et kick av akselerasjonen og hvor sprek bilen var. Mannen hadde null prikker fra før, og dette sier noe om at man må vokte seg ekstra når man har slike krefter under panseret, sier Krogstad.