Sjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter E18-kollisjon

Narkoruset polakk kjørte med bilen full av smuglervarer.

PÅGREPET: Den polske sjåføren er også tiltalt for å ha stukket av fra en ulykke. Han stakk av til fots, men ble pågrepet på Lierskogen kort tid etter. Foto: HGS
PÅGREPET: Den polske sjåføren er også tiltalt for å ha stukket av fra en ulykke. Han stakk av til fots, men ble pågrepet på Lierskogen kort tid etter. Foto: HGSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polsk sjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter at han forårsaket en massekollisjon på E18 i Lier i vår, melder NRK. En 42-årig mann omkom i kollisjonen.

Den polske sjåføren er også tiltalt for å ha stukket av fra en ulykke. Han stakk av til fots, men ble pågrepet på Lierskogen kort tid etter.

Mannen mistet kontrollen over bilen da han kjørte i sørgående retning på E18 i Lier i april i år. Bilen kolliderte med en lastebil slik at den skar over i motgående kjørebane, og forårsaket en massekollisjon. En 42 år gammel mann fra Lier omkom, og en person ble alvorlig skadet.

Ifølge tiltalebeslutningen var mannen påvirket av amfetamin og hasj da han kjørte bilen, som var fullastet med smuglervarer. I bilen fant politiet 257 flasker brennevin og 2371 bokser med øl. Til sammen veide lasten 1.494 kg.

Den 41 år gamle mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet etter ulykken. Han har tidligere innrømmet flere av forholdene han nå er tiltalt for.

Rettssaken mot mannen begynner i Drammen tingrett 14. august. Aktor vil legge ned påstand om at mannen mister retten til å kjøre bil for alltid.

(NTB)