Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjåfør ved den norske ambassaden i Israel tatt av tollere med ti kilo oldtidsminner skjult i ambassadebilen

Gjenstandene var gjemt i bokser og hulrom i ambassadebilen.

BESLAGLAGT: Det er i hovedsak gamle mynter og noen små skulpturer som er beslaglagt. Foto: Israelske tollmyndigheter
BESLAGLAGT: Det er i hovedsak gamle mynter og noen små skulpturer som er beslaglagt. Foto: Israelske tollmyndigheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sjåfør som jobbet for den norske ambassaden ble 31. mai arrestert, da han forsøkte å smugle ti kilo med det som framstår som oldtidsminner som stammer fra arkeologiske utgravninger fra Jordan til Israel, melder den israelske nettavisa Arutz Sheva.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor Dagbladet at de ga israelerne tillatelse til å undersøke bilen basert på et konkret tips om smugling.

- Israelske tollere opplyser å ha funnet smuglervarer, blant annet et betydelig antall gamle mynter, bekrefter UD.

- Fra norsk side ser vi svært alvorlig på at en norsk diplomatbil er brukt til smugling. Vi har også satt i gang en egen gjennomgang for å få klarhet i hva som har skjedd, heter det i en uttalelse fra UD. 

GAMLE GJENSTANDER: Dette er noen av de beslaglagte gjenstandene. Foto: Israelske tollmyndigheter
GAMLE GJENSTANDER: Dette er noen av de beslaglagte gjenstandene. Foto: Israelske tollmyndigheter Vis mer

Ifølge en pressemelding fra israelske tollmyndigheter hadde sjåføren gjemt blant annet gamle mynter og små skulpturer i bokser og hulrom i den norske ambassadebilen. Han ble stoppet på grensepasseringen mellom Vestbredden og Jordan.

En ikke-navngitt norsk diplomat skal ha vært i bilen. Han mistenkes ikke for å ha deltatt i smuglingen.

Tollmyndighetene vet ikke hvor mye gjenstandene kan være verdt. Sjåføren er løslatt mot meldeplikt, ifølge Arutz Sheva.

Ifølge UD har det vært flere tilsvarende tilfeller på denne grenseovergangen med andre lands diplomatbiler, og UD har fått opplyst at organiserte nettverk plasserer smuglergods i diplomatbiler for å frakte varene illegalt fra Jordan til Israel.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling