Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjåføren drakk seg full på øl og whisky

Den siktede 25-åringen drakk seg full på øl og whisky i sportsbaren på Kaffecompagniet i Porsgrunn samme natt han la ut på kjøreturen som drepte 17 år gamle Aleksander Ness.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): Mye av kvelden tilbrakte han sammen med fotballspiller Jan Gunnar Solli (22) som var diskjockey.

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte at det var han som hadde kjørt bilen. Han var i godt humør og feststemt da han gikk ved stengetid, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet. Solli sier at han kjenner 25-åringen fra før, og at han fikk stå ved siden av ham i diskoteket den kvelden. Odd Grenlands midtbanespiller Jan Gunnar Solli regnes som en av Norges mest lovende fotballspillere. Solli har 14 U-landskamper for Norge. Han hadde fri fra fotballen 17. mai og var DJ i sportsbaren i Porsgrunn.

Solli er rystet over tragedien som rammet 17 år gamle Aleksander Ness om morgenen 18. mai.

Whisky og øl

På annet hold får Dagbladet opplyst at den siktede 25-åringen skal ha drukket betydelige mengder whisky og øl om kvelden 17. mai og utover natta. I avhør har han selv forklart at han var god og full da han satte seg bak rattet.

- Han sier fortsatt at han ikke husker noen ting av kjøreturen eller ulykken. Men han erkjenner at han må ha kjørt bilen og erkjenner også straffansvar, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

25-åringen samtykket i to ukers varetektsfengsling i tingretten i Skien og Porsgrunn i går. Han var redd for å møte pressen og holdt seg vekk fra rettssalen til dørene ble lukket. Ulykken som kostet 17 år gamle Aleksander Ness livet, skal ha gått sterkt inn på ham.

Politiet tror ikke på hans forklaring om at han ikke husker noe. Sammenstøtet med mopeden var kraftig og frontruta på Toyotaen ble knust. 25-åringen kjørte til et sandtak i Eidanger der bilen ble forsøkt gjemt. Heller ikke det hevder siktede at han husker.

Uten førerkort

Den siktede 25-åringen har aldri hatt førerkort. Utpå natta den 18. mai tyvlånte han bestemors bil. Med seg hadde han en kamerat. De plukket også opp ei ukjent jente i sentrum som de kjørte til Heistad utenfor Porsgrunn.

- Vi vet ikke hvem jenta er og ber henne melde seg, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre.

Den 17 år gamle gutten ble meid ned på Porsgrunnsbrua kort tid etter at jenta var gått ut av bilen.

«Noe hadde skjedd»

Kameraten som var med i bilen til den drapssiktede 25-åringen er politiets nøkkelvitne. Han har forklart at han oppfattet at «noe hadde skjedd» på brua i Porsgrunn, men at han var så full at han ikke skjønte alvoret i saken.

Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre sier til Dagbladet at hun ikke utelukker at passasjeren kan bli siktet for ikke å ha varslet om ulykken, men at politiet foreløpig ikke har funnet grunnlag for dette.

Hun bekrefter at han har forklart at han ikke skjønte hva som skjedde.

TILSTÅR: 25-åringen tilsto i går at han må ha kjørt ned og drept 17-åringen i Porsgrunn, men hevder at han var så full at han ikke husker noe av villmannsferden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media