Sjåføren fikk 300 kroner i bot

SKIEN (Dagbladet): - Jeg er ikke ute etter hevn. Men det føles bittert og overraskende at sjåføren som kjørte ned og drepte faren min slapp med en bot på 300 kroner. Er det dette et liv er verdt? spør en sjokkert datter, Kimmie Skarbø (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes far Ivar Skarbø (72) og hans venninne ble drept i en ulykke i Østfold den 18. oktober 1998. 16. mai i år falt dommen over den 24 år gamle svenske sjåføren i Halmstad tingsrett: 300 kroner i bot.

Retten slår fast at 24-åringen hadde sovnet ved rattet, kommet over i motsatt kjørefelt og forårsaket dødsulykken, melder Telemarksavisa.

Den milde dommen skal allerede ha vakt oppsikt i Sverige.

Tragisk

- Jeg synes det er tragisk at det går an å slippe så lett unna. Nå vil jeg ta kontakt med advokat for å undersøke om det er mulig å gjøre noe mer i saken, sier Kimmie Skarbø til Dagbladet.

Den tidligere straffedømte svensken skulle egentlig ha møtt i Sarpsborg byrett to ganger etter dødsulykken. Men det gjorde han ikke. Han soner nå en dom på fire års fengsel for ran i Sverige - og fikk til slutt opp bilsaken i retten i Halmstad.

Dermed slapp han trolig mye billigere unna enn om saken hadde vært ført for en norsk domstol. I Norge er bestemmelsen om uaktsomt bildrap hyppig i bruk i tilfeller der retten mener å ha bevis for at en sjåfør har sovnet ved rattet.

- Sorgen og savnet etter pappa har vært sterk. Seinest 17. mai tenkte jeg på ham. Så fikk jeg sjokkbeskjeden fra en svensk journalist om dommen 18. mai. Det føles helt galt, sier den 37 år gamle kvinnen.

Rabatt

Hun antar at dommen ble mild som en følge av de andre straffbare forholdene 24-åringen er dømt for. Hun vil nå ta kontakt med den svenske påtalemyndigheten for å undersøke om dommen blir anket.

- De 300 kronene i bot skal visstnok gå til den svenske «Voldsofferfonden». Jeg håper ikke at saken ender med at han som var årsaken til pappas død slipper så lett unna, sier Kimmie Skarbø.

<B>SJOKKERT:</B> - Jeg syns det er tragisk at det går na å slippe så lett unna, sier Kimmie Skarbø. Nå vil hun søke advokathjelp.