- Sjåføren fortalte om en eksplosjon i motoren

Rakk å gi kort forklaring før legen avbrøt samtalen, ifølge direktøren i transportfirmaet DSV.

UTBRENT: Dette bildet, tatt av brannsjef Arvid Gilje, viser ulykkestraileren som står utbrent inne i Gudvangatunellen. Foto: Arvid Gilje / Aurland brannvesen
UTBRENT: Dette bildet, tatt av brannsjef Arvid Gilje, viser ulykkestraileren som står utbrent inne i Gudvangatunellen. Foto: Arvid Gilje / Aurland brannvesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jesper Skjærris, direktør i transportfirmaet DSV, bekrefter ved 1910-tida overfor Dagbladet at det er en av deres biler som tok fyr i Gudvangatunnelen i formiddag.

- Det er en polsk sjåfør, ansatt hos en underleverandør av oss, som kjørte. Trekkbilen er eid av den polske underleverandøren, mens vognene er eid av oss, sier Skjærris til Dagbladet.

- Det vi vet er at bilen er styrt av vårt kontor i Landskrona i Sør-Sverige. En ansatt der har hatt kontakt med sjåføren, og sjåførens inntrykk var at det var en eksplosjon i motoren. Mer vet vi ikke, samtalen mellom dem ble avbrutt av en lege.

Ved 21-tida opplyser Skjærris at sjåføren nå ligger på Haukeland.

- Han er overført til Haukeland sykehus med røykskader, sier Skjærris til Dagbladet.

- Motorbrann Vogntoget var tomt, etter at det skal ha kjørt fra Malmö med en last som var blitt levert i Bergen.

- Det er ikke noe feil med bremsene på bilen, det skal ha vært en motorbrann som forårsaket dette. En kollega i Sverige prøver å få informasjon om helsetilstanden til sjåføren, sier Skjærris.

Ifølge direktøren er sjåføren ansatt hos det polske firmaet, og DSV i Norge må derfor få informasjon om ham via sine kollegaer i Sverige - som igjen har direktekontakten med firmaet i Polen. Skjærris visste ikke det polske firmaets navn i kveld.

Det har i dag vært en del uklarheter omkring transportfirmaets rolle, da flere medier har gjengitt vitneforklaringer om at DSV-bilen kjørte bak ulykkesbilen. Bilder fra tunnelen er også blitt tolket dithen.

- Jeg har registrert det. Men vi hadde bare en bil i tunnelen, og det var i den det brant, sier Jesper Skjærris.

73 til sykehus 75 personer ble evakuert fra Gudvangatunnelen etter at flere personer ble sperret inne i den 11,4 kilometer lange tunnelen på E16 i Sogn og Fjordane.

Det var kraftig røykutvikling etter at en trailer sto i full fyr i dag. 73 av de evakuerte ble fraktet til sykehus.

Anestesioverlege Olav Lødemel ved Voss sjukehus forteller at de har hatt 22 pasienter fra Gudavangtunnelen, seks av dem er sendt videre til Haukeland universitetssjukehus. To personer er også fraktet til Haukeland fra Lærdal.

I TUNNEL: Her, 3,5 kilometer inn i Gudvangatunnelen, tok trekkbilen fyr. Grafikk: Kjell Erik Berg
I TUNNEL: Her, 3,5 kilometer inn i Gudvangatunnelen, tok trekkbilen fyr. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer