Sjåføren hadde 1,9 i promille

Fyllekjørte da han krasjet i tre. Alle i bilen omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har kommet med følgende pressemelding om dødsulykka på Bygdøy:

Blodprøveanalysene fra Folkehelseinstituttet viser at alle de tre personene i bilen var påvirket av alkohol. Fører av bilen hadde en alkoholkonsentrasjon på 1,9 promille. Det er ikke påvist andre stoffer enn alkohol i blodet, skriver oslopolitiet i en pressemelding.

Kjent i miljøet

I miljøet rundt jentene på Bygdøy har det lenge versert rykter om at sjåføren i ulykkesbilen kjørte i fylla. Derfor kommer ikke politiets uttalelse som en overraskelse.

- Jeg synes det er veldig bra at dette kommer ut, sier en bekjent av de to jentene til Dagbladet.no

Etter det Dagbladet erfarer skal politiet ha mottatt tips fra flere personer som har sett 20-åringen og de to jentene uten på byen i timene før ulykka.

- Promille og fart ulykkesårsak
Politiinspektør Egil Jørgen Brekke ved avdeling for trafikketterforskning i Oslo politidistrikt bekrefter at promillenivået i kombinasjonen med farten trolig var ulykkesårsaken.

- Det er det vi jobber ut fra. Det eneste som gjenstår nå er de tekniske undersøkelsene av bilen, der vi venter på en rapport fra Biltilsynet. Om det ikke dukker opp spesielle ting der, vil vi henlegge og avslutte saken, sier Brekke til Dagbladet.no.

Divisjonsdirektør Jørg Mørland er professor i klinisk farmakologi ved Rettstoksikologisk institutt.

VOLDSOMT SAMMENSTØT: Bilen ble smadret i kollisjonen på Bygdøy og alle de tre ungdommene omkom. Foto: Adrian Øhrn Johansen
VOLDSOMT SAMMENSTØT: Bilen ble smadret i kollisjonen på Bygdøy og alle de tre ungdommene omkom. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Han sier at sju av ti sjåfører som dør i slike ulykker, er påvirket av rusmidler.

- Ved 1,9 i promille har man en betydelig økt risiko for å forårsake en trafikkulykke. En fersk studie viser at risikoen for å forårsake en alvorlig trafikkulykke øker 18-20 ganger ved en promille på dette nivået, sier Mørland til Dagbladet.no.

Lørdag 3. mai i år cirka klokken 19.25 ble politiet varslet om at en Audi TT hadde kjørt av veien og kollidert mot et tre i Dronning Blancas vei på Bygdøy.

Vitneforklaringer tilsier at bilen hadde høy hastighet før sammenstøtet, og undersøkelser viser at bilen hadde en fart på minst 120 km/t i kollisjonsøyeblikket.

Martine Elise Birkeland Skullerud (16), Camilla Kristine Birkeland Skullerud (18) og den 20 år gamle sjåføren omkom da bilen de satt kjørte inn i et tre på Bygdøy 3. mai i år.

Var aktiv i motorsportmiljøet

Ulykken skjedde på Dronning Blancas vei mellom Bygdøylokket og Kongsgården, på vei mot Bygdøynes fra motorveien.

Det er tidligere kjent at sjåføren av ulykkesbilen var aktiv i motorsportmiljøet i hovedstaden. Han fikk blant annet sølvmedalje i Norgesmesterskapet i sin gren i fjor. Ulykkesbilen, en Audi TT, hadde han bare hatt i noen få uker.

Torsdag i forrige uke ble de to søstrene begravet i en fullsatt Bygdøy kirke. Lokalmiljøet på Bygdøy har vært svært preget etter ulykken. De omkomne var godt kjent og godt likt i lokalsamfunnet.

Sjåføren hadde 1,9 i promille

De pårørende er orientert om pressemeldingen.

SAMLET PÅ ULYKKESTEDET: Venner og kjente av de omkomne har strømmet til ulykkesstedet for å vise sin sorg og medfølelse etter ulykken.