«FRUKT OG GRØNT»: Den nederlandske sjåføren hadde rett da han oppga lasten å være frukt og grønt. Blant det det grønne fant tollerne også 102 kilo hasj. Foto: TOLLVESENET
«FRUKT OG GRØNT»: Den nederlandske sjåføren hadde rett da han oppga lasten å være frukt og grønt. Blant det det grønne fant tollerne også 102 kilo hasj. Foto: TOLLVESENETVis mer

Sjåføren hadde med seg frukt og grønt. Og 102 kilo hasj

Årsbeste for Tollvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Et vogntog med 102 kilo hasj ble stoppet av tollerne på Svinesund i slutten av august. Dette er det største hasjbeslaget hittil i år.

Den nederlandske sjå¥føren hadde oppgitt at lasten besto av forskjellig frukt og grønt. Nærmere ettersyn viste at dette ikke var de eneste planteproduktene mannen hadde med seg, melder NRK.

Skanning og kontroll av bilen avslørte fire mistenkelige pappesker.

- Etter en manuell kontroll av et ytre rom på vogntoget fant tollerne 102 kilo hasj i eskene. I fjor hadde vi to beslag som var større, men det blir sett på som et stort parti når det kommer over 100 kg i en bil, forteller kontorsjef for grensekontrollen, Wenche Fredriksen.

3. september ble det ny fangst for tollerne på Svinesund. På en buss fra København fant de en bag med 7.000 Rivotril-tabletter. Først ville ingen vedkjenne seg bagen, men etter en stund innrømmet en mann som reiste på et lånt pass, at det var han som hadde med seg pillene.
NTB