Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sjåføren har veldig omfattende hodeskader

Fraktes til Oslo Universitetssykehus.

ALVORLIG SKADD: Sjåføren av denne lastebilen ble alvorlig skadd og blir fraktet til Oslo Universitetssykehus.
 Foto Bjørn Langsem
ALVORLIG SKADD: Sjåføren av denne lastebilen ble alvorlig skadd og blir fraktet til Oslo Universitetssykehus. Foto Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjåføren som satt i lastebilen som i formiddag veltet ved Sønsterudtunellen på E16 ved Sollihøgda, er alvorlig skadd og blir fraktet til Oslo Universitetssykehus. Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Lena Skotland ved Vestre Viken til Dagbladet.

- Han har fått alvorlige hodeskader og har fått stabiliserende behandling. Han overføres nå til Oslo Universitetssykehus, sier Skotland.

Ifølge daglig leder i firmaet sjåføren kjørte for forteller til Dagbladet at føreren av lastebilen fraktet leiremasse. Han sier også at føreren er en erfaren svensk sjåfør som har kjørt i mange år i Norge. Han ukependler ifølge daglig leder til Norge og har ingen familie her i landet.

Terje Haugum Annaniassen kom kjørende på E16 fra Hønefoss og hadde akkurat passert avkjøringa til Klækken da han oppdaget blålys i bakspeilet.

Etter å ha sluppet forbi både politi, bannvesen og andre utrykningskjøretøyer stopper trafikken foran han.

- Veitrafikksentralen sa at det var en lastebil som hadde veltet i motsatt kjøreretning foran meg, men jeg så ikke noe på grunn av at det lå rundt svingen. Så jeg bestemte meg for å runde svingen for sjekke hva det var. Da så jeg helikopteret ligge ved siden av veien, sier Annaniassen til Dagbladet.

Annaniassen la merke til at helikopteret var gult og visste derfor at det var snakk om et legehelikopter.

Mange på stedet Brannvesenet fikk tidligere i dag en melding om en lastbil som hadde veltet ved Sønsterudtunellen. Da et legehelikopter kom til stedet og skulle til å lande smalt det i bakken.

Annaniassen så ikke selve helikopterulykken, men forteller at helikopteret lå ved siden av veien med halen separert fra resten av helikopteret.

- Jeg så ikke at helikopteret falt, men de var heldige i den grunn av at alt var på stedet da det skjedde. Personale på bakken hadde plass til alle. Etter hvert kom også et nytt legehelikopter, et sea king-helikopter og et politihelikopter, sier Annaniassen.

Terje Annaniassen sier også til Dagbladet at han så legepersonell utføre hjertekompresjoner på to personer. Om dette er de samme som er blitt bekreftet døde er ikke kjent.

De to personene som mistet livet i ulykka var ansatt i Norsk Luftambulanse AS.

Lastebil som fraktet fyllmasse Legehelikopteret som gikk ned skal opprinnelig ha vært på vei til en annen ulykke. Lastebilen som veltet skal ifølge Annaniassen ha fraktet fyllmasse.

Veibanen skal heller ikke ha vært glatt.

- Jeg kjørte det strekket halvannen time tidligere, og da gikk det på skinner. Jeg merket ikke noe til føre, sier han.

- Det gikk fort Pål Thomassen satt i en bil 50 meter fra der helikopteret styrtet i bakken. Han beskriver dramaet slik:

- Jeg ser at helikopteret skal til å lande, og så tar det plutselig tak i høyspentledningen som går mellom fjellene her, sier Thomassen til Dagbladet.no.

Flere folk på stedet bekrefter overfor Dagbladet at helikopteret traff en strømkabel, men det er ikke kjent om det er årsak til - eller en konsekvens av - havariet. 

- Fra det traff høyspentledningen til det traff bakken gikk det bare tre sekunder - maks. Det gikk fort, sier han.

HODESKADER: Sjåføren som ble skadd i denne velten skal ha fått omfattende hodeskader. Foto: Terje Annaniassen.
HODESKADER: Sjåføren som ble skadd i denne velten skal ha fått omfattende hodeskader. Foto: Terje Annaniassen. Vis mer