Siri (5) døde:

Sjåføren innrømmer høy promille

Hadde drukket en halvliter vodka før dødsulykken.

MISTET LIVET: Fem år gamle Siri døde etter at bilen hun satt i frontkolliderte i august i fjor. Nå innrømmer føreren av den andre bilen promillekjøring. Foto: Privat
MISTET LIVET: Fem år gamle Siri døde etter at bilen hun satt i frontkolliderte i august i fjor. Nå innrømmer føreren av den andre bilen promillekjøring. Foto: Privat Vis mer
Publisert

27. august i fjor var fem år gamle Siri, hennes søster (1) og far (29) på vei hjem til Oskarström i Sverige da en bil plutselig kom rett mot dem i høy hastighet.

Frontkollisjonen førte til at den ene bilen ble kastet rundt og havnet i en hage, mens den andre bilen havnet i grøfta. Totalt fem personer satt i de to bilene, og tre ble sittende fastklemt.

Fem år gamle Siri overlevde ikke.

Sjåføren av den møtende bilen, en 52 år gammel mann, forteller nå hva som skjedde da ulykken inntraff.

Drakk en halvliter vodka

Politiets etterforskning viser at mannen kjørte i 135 kilometer i timen i en 70-sone, med 2,9 i promille, på ulykkestidspunktet.

Sjåføren ble onsdag tiltalt for grov uaktsomhet i trafikken, fyllekjøring og kjøring med forfalsket førerkort. Han er også tiltalt for grov kroppsskade og for å ha forvoldt en annen persons død, ifølge Aftonbladet.

Mannen erkjenner de første tre tiltalepunktene, men nekter straffskyld for å ha forårsaket en annen persons skade eller død.

- Han har fortalt at han og kona drakk en halvliter vodka hver og sterk-øl under en fisketur på Nissan. Den opprinnelige planen var at de to skulle overnatte der, men etter at paret begynte å krangle ville kona kjøre hjem, skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer