«Sjåføren sa han syntes det var koselig å få en villkatt i bilen. Det var ekkelt.»

Personlig kode og trygge sjåfører er middelet Oslo Taxi tar i bruk for å sikre at jenter kommer trygt hjem i drosje. Det setter venninnene Anita Mathisen og Marie Bergeraf Bull-Hansen pris på. Ordningen kommer i stand etter noen grove episoder hvor taxisjåfører har vært involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ingen «tjej-taxi»-ordning som i Stockholm, der jenter er sikret kvinnelig sjåfør og 25 prosent rabatt. I stedet vil Oslo Taxi opprette en egen gratistelefon og en kodeordning for jenter som er engstelige for å kjøre drosje alene. Brukerne kan ringe gratisnummeret, oppgi sin personlige kode for å bekrefte identiteten og få sendt en drosje som Oslo Taxi forsikrer er trygg. Dette skal være klart mot slutten av uka eller begynnelsen av neste.

Jentene Dagbladet møtte i Oslo sentrum i helga, så fram til å få egne jentetaxier. Få hadde opplevd noe skummelt, men flere hadde møtt innpåslitne og ubehagelige sjåfører.

Liker dårlig

- Jeg hadde leopardhårbånd i håret. Sjåføren sa han syntes det var koselig å få en villkatt i bilen. Det var ekkelt, sier Anita Mathisen.

Moren hennes liker ikke at hun kjører taxi alene om kvelden. Venninnen Marie Bergeraf Bull-Hansen har opplevd at sjåføren har spurt om de skal dra et annet sted enn hjem. Alt oppstyret rundt farene ved taxikjøring gjør at de håper jenteordningen kommer raskt.

I småregnet står Marianne Mortvedt (25) alene og venter i drosjekøen på Stortorvet.

- Jeg er ikke redd for å kjøre alene, jeg har aldri opplevd noe ubehagelig, men vil bruke jentetaxien når det kommer.

JENTER PÅ BYEN: Anita Mathiesen (t.v.) og Marie Bergeraf Bull-Hansen gleder seg begge til jentetaxi-ordningen kommer på plass.