LØPSK: Etter først å ha kollidert med en bil på Rosenhoff, gikk sjåføren ombord i bussen igjen. Deretter rullet bussen tilsynelatende ukontrollert ned mot Carl Berners plass. En mann døde og tre ble skadd i bussens ville ferd, før den krasjet inn i en tom bil. Foto: Fredrik Hove
LØPSK: Etter først å ha kollidert med en bil på Rosenhoff, gikk sjåføren ombord i bussen igjen. Deretter rullet bussen tilsynelatende ukontrollert ned mot Carl Berners plass. En mann døde og tre ble skadd i bussens ville ferd, før den krasjet inn i en tom bil. Foto: Fredrik HoveVis mer

Sjåføren satt i førersetet under hele dødsferden

Sjåføren satt i bussens førersete under hele den destruktive ferden som endte med at en person ble ble drept og tre personer skadd på Carl Berners plass i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Knut Torgersen, vaktleder ved Trafikketterforskning ved oslopolitiet til Dagbladet.

- Sjåføren var hele tiden ombord i bussen, hun var alene og satt i førersetet hele veien, sier Torgersen.

Politiet har ennå ikke avhørt kvinnen, og vet ikke hva som er årsaken til at hun ikke fikk stanset bussen fra sin plass i førersetet.

- Vi håper å få avhørt henne i løpet av dagen, sier Torgersen.

Politiet skal nå gjøre tekniske undersøkelser av bussen for å se om eventuelle feil ved bussen kan være med på å forklare ulykken.

Ifølge NRK ble bussen EU-godkjent to dager før ulykka.

- Denne bussen er ett år gammel, og det stemmer at den nylig var inne til en årlig EU-godkjenning, sier pressekontakt i Nobina Philipp Engedal til NRK.

Skulle flytte bussen Politiet fikk først melding om ulykka klokka 20.12 i går kveld.

Klokka 20.40 tvitret Oslo-politiet at en person er omkommet og flere er skadd.

Bussens ville ferd startet på Rosenhoff, nord for Carl Berners plass.

Der hadde bussen kollidert med en personbil. Etter at sjåføren hadde tømt bussen for passasjerer, satte hun seg inn i bussen igjen for å flytte den fra trikkeskinnene.

Da begynte bussen å rulle nedover mot Carl Berners plass.

Trafikklys og juletrær Bussen fikk etterhvert stor fart, og rev med seg mye på veien, blant annet to trafikklys og et juletresalg, før den har stoppet på en parkeringsplass.

Juletrær lå strødd, og bussen bommet så vidt på et stort tre før den krasjet inn i noen parkerte biler.

En mann i 30-årene omkom og tre andre ble lettere skadd av den løpske bussen.