Sjåføren sier han ikke visste at russen sto på taket

19-åring kritisk skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjåføren i russebussen der en 19-åring ble kritisk skadd natt til torsdag, har forklart til politiet at han ikke visste at det var noen på taket.

Fredag ble bussjåføren fra ulykken i Arna avhørt av politiet. Han valgte å bli avhørt uten forsvarer.

- Så vidt vi vet har sjåføren kommet fra Litauen for å være her i tre-fire uker og kjøre russebuss, sier Endre Laukeland, politioverbetjent i Bergen Nord til NRK.

En 19 år gammel russ er kritisk skadd etter at han trolig sto på taket og slo hodet mens bussen kjørte gjennom Arnanipatunnelen øst for Bergen natt til torsdag.

Sjåføren siktet Føreren av bussen, en mann i 40-årene, er foreløpig siktet for brudd på veitrafikkloven, sier politiadvokat Kjetil Tomren til Bergensavisen.

Sjåføren hadde ikke førerkort på seg. Politiet sjekker ved hjelp av Kripos og Interpol om sjåføren har gyldig førerkort for buss i Litauen.

Foreløpig er det ikke klart hvor ulykken skjedde. Politiet har kjørt den aktuelle ruten fra Osterøy til Øyrane torg i Indre Arna uten å finne spor som kan indikere stedet der ungdommen skadet seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer