Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjåføren siktet etter at buss løp løpsk på Carl Berner

Etter bussulykken på Rommen har Havarikommisjonen startet gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kvinnelige bussjåføren er siktet etter ulykken på Carl Berners plass, opplyser informasjonssjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt til NTB.

Dette er ifølge politiet et formelt skritt i etterforskningen fordi hun har fått førerkortet beslaglagt og har måttet avgi blodprøve.

Undersøkelser En mann omkom og tre personer ble skadd i ulykken ved Carl Berners plass søndag. Politiet har tirsdag også avhørt vitner og fortsatt de tekniske undersøkelsene av bussen.

Trafikkseksjonen i Oslo-politiet etterforsker både bussulykken på Carl Berner og bussulykken ved Rommen, som skjedde natt til søndag. I sistnevnte ulykke omkom sjåføren og en passasjer da bussen kjørte av veien på Trondheimsveien i Oslo.

- Vi vet ikke årsaken til ulykken på Rommen, men vi håper obduksjonen av sjåføren kan gi svar på det, sier fagansvarlig Frode Andreassen i trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt.

En foreløpig obduksjonsrapport er ventet i løpet av uken.

Havarikommisjonen Ifølge NRK har Statens havarikommisjon startet full gransking av ulykken, etter først å ha samlet informasjon i saken.

- Vi har gjort funn som gjør at det kan være læringspotensial i denne saken, og det kan bidra til at vi får enda bedre sikkerhet i busstransporten, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Havarikommisjonen.

Hendelsesforløpet er allerede klarlagt fra da bussen kjørte av veien til den stoppet. Kommisjonen har gjennomført tekniske undersøkelser, men Mellum ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke forhold som eventuelt er bekreftet og hvilke som er avkreftet.

Det er så langt ikke klart om Havarikommisjonen setter i gang gransking etter ulykken ved Carl Berners plass.

Obduksjon Politiet hadde tirsdag fortsatt ikke identifisert mannen som døde i ulykken ved Carl Berners plass.

Mannen skal være i 30-årene. Ifølge politiet er han fra Midtøsten. Politiet samarbeider med Kripos og Interpol for å få fastslått identiteten hans. Ifølge NRK håper politiet på hjelp fra ungarske myndigheter fordi de har funnet papirer som kan tyde på at han har kommet til Ungarn som asylsøker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media